ÇORUM’UN 3 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ
Çorum’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Mecitözü ilçesindeki bütün okullarda, Dodurga ve Laçin ilçelerinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentin bazı ilçelerinde kar yağışının etkili olduğu bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları ulaşımda aksamalara neden olacağından Mecitözü ilçesindeki bütün okullarda, Dodurga ve Laçin ilçelerinde ise taşımalı eğitim uygulanan okullarda eğitime bugün ara verildiği aktarıldı.
BOLU'DA KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR
Bolu kent merkezi ve Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde kar yağışı etkili oluyor.Kent merkezinde sabah başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Otoyolun tünel kesiminde de dün akşam saatlerinde başlayan yağış sürüyor. Bolu Dağı Tüneli kesiminde kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı. Ulaşımda aksama yaşanmazken, Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışması yapıyor. Karayolları, trafik ve jandarma ekipleri, güzergahı kullanacak sürücüleri kar yağışı nedeniyle tedbirli yola çıkmaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyardı. Bu arada beyaz örtüyle kaplanan D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde oluşan kış manzaraları havadan da görüntülendi.
EDİRNE’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR ETKİLİ OLUYOR
Edirne'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren kentin yüksek kesimlerinde yağmur yerini, kar yağışına bıraktı. Kar, Bulgaristan sınırına yakın köyleri beyaz bir örtüyle kapladı. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda da etkisini gösteren kar yağışının ulaşımda olumsuzluğa neden olmaması için çalışma yürütülüyor. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Hava sıcaklığının 1 derece ölçüldüğü bölgede, kar yağışının aralıklarla perşembe gününe kadar sürmesi öngörülüyor.
SAMSUN’UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR KALINLIĞI 20 SANTİME ULAŞTI
Samsun'un Havza ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı, ilçe merkezinde 10 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde ise 15 ila 20 santimetreye ulaştı. Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ederken, iş yerlerini açan esnaf ise dükkanlarının önlerinde kar temizliği yaptı. Karayolları ekipleri Samsun-İstanbul kara yolunda trafiğin aksamaması için düzenli olarak küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Polis ekipleri de kış lastiği denetimi yaparak, özellikle tır, kamyon ve otobüs sürücülerine dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Alaçam, Atakum, Canik, İlkadım, Yakakent ile Tekkeköy ilçelerinde de taşımalı eğitim yapılmayacağı bildirildi.