Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz doğal gazı ve Gabar petrolünün Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için bir milat olduğunu vurguluyor. Karadeniz’deki rezervler, 3 milyon hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasiteye ulaşırken, Gabar Dağı’nda günlük 70 bin varil petrol üretimi gerçekleştiriliyor. Hedef ise kısa vadede günlük 100 bin varile ulaşmak.

Bu atılımlar, Türkiye’nin enerji ithalatını azaltarak cari açığı düşürme hedefinde kilit rol oynuyor. Bakan Bayraktar, “Bu keşifler, ekonomik direncimizi artırıyor ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor” diyor.

Gabar: Petrolün Ötesinde Bir Kalkınma Hikâyesi

Gabar Dağı, sadece bir petrol sahası değil, aynı zamanda bölgesel kalkınmanın yeni sembolü. Sahada 3 binden fazla kişi istihdam edilirken, yapılan yatırımlar bölge ekonomisini canlandırıyor. Gabar, iş imkanlarından altyapı gelişimine kadar geniş bir etki yaratıyor. Bayraktar’ın ifadesiyle, “Gabar, bir umut ve kalkınma vizyonudur.”

81 İlin Gelişiminde Petrolün Rolü

Karadeniz gazı ve Gabar petrolü, Tokat dahil Türkiye’nin her köşesine dokunuyor. Enerji maliyetlerinin düşmesi, sanayi ve tarım sektörlerini desteklerken, yerli üretimle güçlenen ekonomi, istihdam ve refah artışı sağlıyor. Petrol ve gaz projeleri, yerel yönetimlerden KOBİ’lere kadar geniş bir ekosistemi besliyor. Özellikle Tokat gibi tarım ve sanayi potansiyeli yüksek iller, enerji maliyetlerindeki düşüşle daha rekabetçi hale geliyor.

Stratejik Hedef: Enerji Bağımsızlığı

Tarlasında 150  Ton Altın Çıktı Adeta Servete Kondu Tarlasında 150 Ton Altın Çıktı Adeta Servete Kondu

Türkiye’nin enerji hamlesi, sadece bugünü değil, geleceği de şekillendiriyor. Yerli kaynaklarla güçlenen enerji sektörü, 81 ilin kalkınma dinamiklerini harekete geçiriyor. Karadeniz ve Gabar’daki başarılar, Türkiye’yi küresel enerji arenasında daha güçlü bir konuma taşırken, vatandaşlarına daha müreffeh bir gelecek vadediyor.

Kaynak: haber merkezi