Tokat Amatör Küme’de Finalistler Belli OlduTokat Amatör Küme 2024-2025 Osman Yasin Toprak Sezonu'nda final heyecanı doruğa ulaştı. Ligin ilk finalisti, Zile Belediye Spor oldu. Yarı final mücadelesinde Pazar Spor’u 3-0 mağlup eden Zile ekibi, büyük hedefleri için artık sadece bir adım uzakta.
Teknik Direktör Kamil: "Zile’ye 24 Yıl Sonra Altın Çağı Yaşatıyoruz"Zile Belediye Spor Teknik Direktörü Oğuz Kamil, final bileti sonrası yaptığı açıklamada takımın büyük bir başarıya imza attığını vurguladı. "Zile futbol adına 24 yıl sonra altın çağını yaşıyor. Takımımız, uzun bir aranın ardından en az BAL Ligi seviyesinde mücadele etmenin heyecanını yaşıyor. Yarı finalde komşu ilçemizin takımı Pazar Spor’u 3-0 mağlup ederek finale adımızı yazdırdık. Maç centilmence geçti, futbol adına güzel bir mücadele ortaya koyduk ve kazandık. Pazar Spor’a da önümüzdeki sezonlar için başarılar diliyorum," dedi.
Zile Belediye Spor’a Destek Çığ Gibi!Teknik Direktör Oğuz Kamil, takıma verilen desteklerin çok önemli olduğunun altını çizerek, "Bu başarıda en büyük teşekkürü Zile Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sargın’a etmek istiyorum. Sezon başından bu yana maddi ve manevi desteğini hiç esirgemedi. Umarım finalde Erbaa 2023’ü mağlup edip BAL Ligi’ne çıkarak bu kupayı başkanımıza armağan ederiz. Bunun için tüm gücümüzle sahada olacağız," dedi.
Final Maçında Neler Olacak?Zile Belediye Spor, şampiyonluk için Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda Erbaa 2023 FK ile karşı karşıya gelecek. Teknik patron Kamil, "Finalde 90 dakika, belki 120 dakika sürecek bir mücadele olacak. Hatta iş penaltılara kadar da gidebilir. Ancak sonuçta sahadan sadece bir şampiyon çıkacak ve neden bu şampiyon Zile Belediye Spor olmasın?" diyerek camiaya umut verdi.
Zile Taraftarı Final İçin KenetlendiTeknik direktör, tüm Zile halkını maça davet ederek, "Taraftarlarımız bizim için çok önemli. Futbol, taraftarıyla güzel olur. Pazar günü tüm Zileli hemşerilerimizi tribünlere bekliyoruz. Gelin, tarih yazalım!" çağrısında bulundu.