Tarihi geçmiş ürünler tespit edildi, yasal işlemler başlatıldı
ZİLE – Zile Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren tavuk ve şarküteri ürünleri satışı yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Kontrollerde özellikle son kullanma tarihi geçmiş ürünler, işyeri temizliği ve fiyat etiketi uygulamaları titizlikle incelendi.
Yapılan denetimlerde bazı işletmelerde mevzuata aykırı uygulamalara rastlanırken, tarihi geçmiş gıda ürünleri ve etiketsiz satışlar ile ilgili olarak gerekli yasal işlemler başlatıldı.
“Halk sağlığı için denetimler sürecek”
Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı. İşletme sahiplerinin, gıda güvenliği, hijyen kuralları ve etiket yönetmeliği konularında dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.