Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken, veliler ve öğrenciler "Bu yıl okullar tatil mi?" sorusunu gündeme getiriyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel gün, 2024 yılında Salı gününe denk geliyor. Peki, bu özel günde okullar ve resmi kurumlar tatil olacak mı?

Eğitim Takvimi

23 Nisan 2024, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde resmi tatil olarak kabul edilen bir gün. Bu tarihte okullar, bankalar ve devlet daireleri kapalı olacak. Eğitime verilecek bu bir günlük ara, çocukların bayram coşkusuna katılmasına olanak tanıyacak.23 Nisan 2033910 Tokathaber

Bayramın Tarihi ve Önemi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılışının anısına ve saltanatın kaldırılmasının kutlandığı bir gün olarak başladı. Çocuk Bayramı ile birleştirilerek Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta resmi tatil ilan edildi. TRT'nin düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenliği ile bayram, uluslararası bir renk kazanarak dünya çapında kutlanmaya başlandı.

HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi

23 Nisan 2024 Salı günü okullar tatil. Öğrenciler ve öğretmenler için bu özel gün, eğitime ara verilerek kutlanacak. Çocuklar ve aileleri için düzenlenen etkinliklerle, bayramın coşkusu yaşanacak.

Muhabir: Halil İbrahim Yel