Çay saatlerinin vazgeçilmez eşlikçisi olan börekler, sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle haşhaşın büyüleyici aroması ile hazırlanan haşhaşlı börek, hem görüntüsü hem de lezzetiyle misafirlerinizi mest edecek. Evinizde lokanta usulü, haşhaşın eşsiz aromasıyla harmanlanmış enfes bir börek yapmaya hazır mısınız? İşte lezzetli ve yumuşacık haşhaşlı börek tarifi:

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 adet havuç
1/2 su bardağı tel şehriye
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 avuç maydanoz (kıyılmış)

İç Harcı İçin:

Bir çorba kasesi haşhaş ezmesi
Üç yemek kaşığı sıvı yağ

Tokat'tan Genç Şefler Türkiye Finallerine Yolculuk Tokat'tan Genç Şefler Türkiye Finallerine Yolculuk

Terbiyesi İçin:

1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı (tepeleme) un
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Hamur Hazırlığı: Derin bir karıştırma kabında ılık süt, şeker ve yaş mayayı karıştırarak mayanın aktif hale gelmesini sağlayın. Ardından sıvı yağ, tuz ve azar azar elediğiniz unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç film ile örtüp, sıcak bir yerde en az bir saat mayalanmaya bırakın.

İç Harcın Hazırlanışı: Haşhaş ezmesini bir kabın içerisine alın, üzerine sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. İç harcınız hazır.

Şekil Verme: Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlak açın. Her bir açılan hamurun üzerine eşit miktarda haşhaşlı iç harcı sürün. Hamurları üst üste yerleştirin. En üste konan hamurun üzerine harç sürmeyin. Hazırladığınız börek hamurunu yaklaşık 1 cm kalınlığında açın ve rulo şeklinde sarın. Sarılan ruloyu 2 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Pişirme: Böreklerin üzerine kalan yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı rengine dönene kadar pişirin.

Bu haşhaşlı börek tarifi ile çay saatleriniz artık daha lezzetli geçecek. Haşhaşın verdiği eşsiz aroma ile hazırlanan bu börek, ağızda dağılan yumuşacık hamuruyla herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar