Aile ve Gençlik Fonu tarafından hayata geçirilen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi", Türkiye'deki genç çiftlere evlilik sürecinde ekonomik, psikolojik ve sosyal destek sunarak sağlam temeller üzerine kurulacak evlilikler için katkı sağlamayı amaçlıyor. 15 Şubat'tan itibaren www.aile.gov.tr üzerinden kabul edilen başvurularla, onaylanan çiftlere, evlenme sürecini kolaylaştırmak amacıyla 48 ay vadeli, ilk 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin lira kredi desteği veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  herkesi tasarruf paketine uygulamaya çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesi tasarruf paketine uygulamaya çağırdı

Proje Kapsamı ve Uygulama Detayları

Proje, ilk olarak 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde pilot uygulama olarak başlatıldı. Bugüne kadar bu pilot illerden 7,888 çift projeye başvuru yaptı, en yoğun ilgi ise Hatay'dan geldi. Mart ayından itibaren başvuruları onaylanan çiftler, evlilik öncesi eğitimlere katılacak ve evlendikten sonra kredi miktarları hesaplarına yatırılacak.

Başvuru Şartları ve Süreci

Projeden yararlanabilmek için eşlerden birinin, depremden etkilenen illerden birinde ikamet ediyor olması gerekiyor. Adayların 18-29 yaş arası olmaları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve depremden etkilenen iller dışında taşınmaz sahibi veya hissedarı olmamaları şart. Çiftlerin resmi nikah tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması ve belirli gelir şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuracak kişilerin belirli suçlardan hüküm giymemiş olmaları da zorunlu.

Projeden Beklentiler ve Gelecek Planları

Program şu an sadece 5 pilot ilde uygulanmakta olup, ilerleyen süreçlerde fon kaynaklarına bağlı olarak tüm Türkiye'de gençlere yaygınlaştırılarak Tokat’a da gelmesi bekleniyor. Bu sayede, evlenecek daha fazla genç çifte ekonomik destek sağlanarak, onların sosyal risklere karşı korunması ve gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Muhabir: Murat Onur