Türkiye'nin farklı şehirlerinde simit fiyatlarında görülen artışlar, vatandaşları düşündürmeye devam ediyor. İstanbul, Ankara ve Sivas'ta simit 10 lira iken, Tokat'ta yapılan %47'lik zamla simit fiyatı 12,5 liraya yükseldi. Peki, Tokat simit fiyatları neden bu kadar yükseldi? Yeni Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu bu durumdan haberdar mı? Zam kararı önceki dönem mi alındı? Bayramda uygulamaya konuldu.

Girişimcilik ve iş dünyasının önde gelen isimleri Endeavor Türkiye Gala Gecesi’nde buluştu Girişimcilik ve iş dünyasının önde gelen isimleri Endeavor Türkiye Gala Gecesi’nde buluştu

Simit Fiyatlarındaki Farklılıklar
Tokat'ta, Ramazan sonrası simit, yağlı ve poğaça fiyatları zamlandı. 8,5 liradan satılan simit 12,5 liraya 10 liradan satılan yağlı 12,5 liraya yükseldi. Yağlıya yapılan %25, simite yapılan %47'lik zam, vatandaşların tepkisini çekti. Öte yandan İstanbul, Ankara ve Sivas'ta simit 10 liradan satılıyor. Bursa ve Kocaeli'de simit 12-5 lira.

Simit Fiyatlarındaki Büyük Fark
Sivas'ta simit fiyatları, Ramazan ayı ortalarından itibaren artış göstererek tezgahlarda 10 liraya satılmaya başladı. Buna karşın Tokat'ta, Ramazan sonrası yapılan zamla simit  8,5 liradan 12,5 liraya çıktı. Bu oransal artış, Tokat'ta büyük bir yankı uyandırdı. Simit neden bu kadar zamlandı merak konusu oldu.Whatsapp Image 2024 04 15 At 09.02.16 Tokathaber

Yerel Yönetim ve Zam Kararları
Tokat'taki fiyat artışı, yeni seçilen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun göreve başlamasından önce alınan kararlar arasında yer alıyor. Vatandaşlar, yeni yönetimin bu zam kararlarına nasıl bir yaklaşım sergileyeceğini merakla bekliyor.

Şikayetvar

Bir vatandaş ise şikayetvar.com sitesine şu şekilde şikayetini bildirdi: "Tokat'ta daha bayram bitmeden simit ve yağlıya gelen zam... Buradan bir vatandaş olarak sesleniyorum, ülke olarak sıkıntılı bir süreç içerisindeyiz doğrudur. Bu sabah simit almak için simitçiye uğradım lakin 8,5 TL olan simit 12,5 TL, 10 TL olan yağlı 15 TL olmuş. Bu fiyat üzere siz yetkili makama yazma ihtiyacı duydum. Sorsanız ülkede enflasyon var" 

Editör: Haber Merkezi