Gazetemizin Köşe Yazarı Veli Gökyıldız, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde kulis bilgilerini paylaştı. Belediye başkan adayı kim olacak? Kim affını isteyecek? İşte o tahminler...

Yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde seçmen sandığa gidecek seçim sonucunda belediye başkanı, belediye meclis üyesi, İl genel meclis üyeleri, muhtar ve ihtiyar heyetleri belirlenecektir.
Yerel yönetimlerin kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın biçimde sağlanması, yerel demokrasinin gelişiminde yerel idarenin önemi ve katkısı büyüktür.
İlimize bakıldığında seçime katılacak siyasi partiler özellikle iddialı partiler yerel seçim stratejilerini belelirlemeye başladılar.
2024'e odaklandılar aday tespiti ve propaganda içereği konuların da çalışmalar başladı. Önümüzdeki günlerde aday adaylarının bilboartlarda özenle çektirdikleri resimleri görürüz. Broşür ve afiş gibi reklam çalışmaları duvarları renklendirecek. Seçmen rengini de yavaş, yavaş belli edecek.
Bu yazımda ilimizdeki AK Parti ye bakalım daha sonra diğer iddialı seçime girecek partiler hakkında görüşlerimi ve kulis bilgilerini okuyucularımızla paylaşacağım.
Ak parti her yerde olduğu gibi ilimiz genelinde titiz bir kamuoyu yoklaması sadece belediye başkanı için değil, belediye meclisi, İl genel meclisi üyesi olacakları içinde kamuoyu yoklaması yaptırılıyor. Yani ince eleyip ince dokuyacak gibi!


Tokat merkeze bakıldığında Eyüp Eroğlu, 2024 adayı olarak görünüyor. Partili partisiz, toplumun her kesiminde yüksek bir karşılığı olan Eroğlu var. Tekraren sorumluk üstlenir görünen köy kılavuz istemez. Ak parti'de merkezde aday adayları olur mu? Olur, adları aday adayı olarak kalır.

İlçelere bakıldığında 8 ilçemizde belediye başkanlıklarını 2019 yılında ki mahalli idareler seçiminde Ak parti kazanmıştı. Niksar Belediye Başkanı affını isteyebilir mi?
Başçiftlik aday değişikliğine gider...
Reşadiye'de çok yönlü bir çalışma var kamuoyu sonuçlarının sonucu na göre karar verilir.
Artova devam denir mi yüksek ihtimal
Sulusaray affını ister.
Turhal 'da alternatif aday adayları çıkarmı çıkacak
Zile'de 23 dönem vekillik yapan Hüseyin Gülsüm kondisyon çalışmaları yaptığını ve sahada olduğunu görüyoruz.
Pazar ilçesi değişiklik olmayacağı kulis lerden gelen bilgiler tabiiki partinin yetkili organlarının ilçeler bazında vereceği karar önemli.
"Yerel seçimleri partiler değil doğru adaylar kazanır" mantığı ile hareket ediceği bir gerçek
Seçim bir netice alma sanatıdır. Bu demokrasi şöleninde belki boynu bükükler olacak... Ama beraber yürüdük biz bu yollarda denilecek...
Kazanan Tokat olsun.