Kadınbudu köfte, Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. Genellikle İstanbul mutfağına ait olarak bilinir, ancak farklı bölgelerde de yaygın olarak tüketilmektedir. Bu nedenle sadece İstanbul'a özgü bir yemek olarak değil, genel olarak Türk mutfağının bir parçası olarak kabul edilir.

Tokat'ta yeni sezon narince yapraklarına az kaldı Tokat'ta yeni sezon narince yapraklarına az kaldı

Yapılışı oldukça kolay olan bu köfteyi Ramazan ayında iftar menünüze ekleyebilirsiniz. Kadınbudu köfte Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kadınbudu köftenin yanına domates çorbası, makarna ve patates püresi de ilave ederek ortaya enfes bir menü çıkartabilirsiniz. 
Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Kadınbudu4Köftesi için;
600 gram köftelik az yağlı kıyma, 1 adet iri kuru soğan, 1 yumurta, 1 kahve fincanı pirinç, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz
Köfteleri bulamak için;
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu, 1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu, 1 yumurta
Kızartmak için;
2-3 su bardağı sıvı yağ (ay çiçek yağı)
Kadınbudu5Kadın Budu Köfte Yapılışı: 
Kıymayı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymayı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dk. kadar kavurup sonrasında kıymayı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi yoğururken parçalanmayacak derecede haşlayın. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcını yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma yağının altını açın. İri oval şekli verdiğiniz köfteleri önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartın. Afiyet olsun. 

Muhabir: Mihriban Koçaker