Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'daki Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Otelinde, 81 ilin millî eğitim müdürleriyle bir araya geldi. Bu önemli toplantıda Bakan Tekin, bakan yardımcıları ve genel müdürlerin de katılımıyla eğitim politikaları ve yaklaşan sınavlar hakkında stratejik değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim Politikaları ve Sınav Hazırlıkları

Toplantıda, yeni öğretim programı taslağı ve yaklaşan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi önemli konular ele alındı. Bakan Tekin, sınavlarda yer alacak soruların Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olacağını vurgulayarak, öğrenci ve velilerin bu yönde doğru bilgilendirilmesinin önemine değindi.

01130419 Whats App Image 2024 05 01 At 13.03.03 Tokathaber

Yeni Öğretim Programı ve Sınav Tedbirleri

Yeni öğretim programı taslağına yönelik kamuoyu görüş ve önerileri de toplantının gündem maddeleri arasındaydı. Bakan Tekin, bu programın öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırma hedefiyle hazırlandığını belirtti. Ayrıca, LGS ve YKS için alınan ve alınması gereken tedbirler detaylı bir şekilde incelendi.

Projeler ve Eğitimde Yeni Kararlar

Göreve geldiği günden itibaren eğitim alanında hayata geçirilen projelerin hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin, eğitim-öğretim yılı başında alınan kararların da gözden geçirildiğini söyledi. Özellikle öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affı konusundaki kararların taviz verilmeden uygulanacağını ifade etti.

Tasarruflu ve Verimli Okul Alışverişi İpuçları Tasarruflu ve Verimli Okul Alışverişi İpuçları

01130638 Whats App Image 2024 05 01 At 13.04.28 Tokathaber

Toplantının Önemi

Toplantıya katılan Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Ömer Faruk Yelkenci, Nazif Yılmaz ve Kemal Şamlıoğlu, genel müdürler ve 81 ilin millî eğitim müdürleri ile yapılan bu toplantı, Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitim politikalarını daha ileri taşıma adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Muhabir: Burhan Arar