Altın fiyatları her zaman yatırımcıların ve ekonomi takipçilerinin gündeminde yer alıyor. Özellikle ekonomik belirsizliklerin arttığı dönemlerde, güvenli liman olarak görülen altın, daha da önem kazanıyor. 17 Nisan 2024 Çarşamba günü, altın fiyatlarındaki son durumu sizler için derledik.

Gram Altın Fiyatı

Bugün, gram altın alış fiyatı 2.484 TL iken, satış fiyatı ise 2.485 TL olarak belirlendi. Yatırımcılar için küçük bir fiyat farkı olsa da, piyasadaki hareketliliğin göstergesi olabilir.

Çeyrek Altın Fiyatı

Geleneksel yatırım aracı olan çeyrek altın, bugün alış fiyatı 4.253 TL, satış fiyatı ise 4.406 TL olarak işlem görüyor. Özellikle küçük ölçekli yatırımcılar için popüler bir seçenek olan çeyrek altın, hediyeleşme ve birikim amaçlı tercih ediliyor.

İstikbal, Romanya’da ilk mağazasını açtı İstikbal, Romanya’da ilk mağazasını açtı

Yarım Altın Fiyatı

Yarım altın, bugün alış fiyatı 8.636 TL, satış fiyatı 8.917 TL olarak kaydedildi. Yatırım yapmayı düşünenler için önemli bir bilgi olan bu fiyatlar, piyasanın nabzını tutmaya yardımcı oluyor.

Tam Altın Fiyatı

Bir diğer yatırım aracı olan tam altın, bugün alış fiyatı 16.987 TL, satış fiyatı 17.311 TL olarak tespit edilmiştir. Daha büyük ölçekli yatırımcıların tercihi olan tam altın, piyasa dalgalanmalarına karşı dayanıklılığıyla biliniyor.

 

 

Editör: Nurhan İçmez