Ataşehir'in İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Tokat Almus'lu Ali Coşkun, seçim çalışmalarına ivme kazandırıyor. Önde gelen Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy başta olmak üzere, alanında uzman bir bilim ekibi ile bir araya gelerek, Ataşehir'in olası bir Marmara Depremi'ne karşı nasıl hazırlıklı olması gerektiğini detaylı bir şekilde ele aldı.

Ali Coşkun tarafından "ÇÖZÜM Masası" olarak adlandırılan bu toplantıda, İYİ Parti İlçe Başkanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Bora Yörükoğlu, İlçe Sekreteri Çevre Mühendisi Şebnem Tonka, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Mimar Güntülü Kavuncu Demirtaş, Harita Mühendisi Hale Akgül Bardakçı ve İnşaat Mühendisi Erman Tarkan da katılarak, Ataşehir'in modern ve depreme dayanıklı dönüşümü için kendi görüş ve önerilerini sundu.

Prof. Üşümezsoy, 31 Mart 2024'e kadar devam edecek olan "Çözüm Masası"nın son toplantısında, Ataşehir'in zemin yapısını ve olası bir depremde nasıl etkileneceğini harita üzerinde ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Ali Coşkun'un belediye başkanı olması durumunda Ataşehir'e yeni bir perspektif kazandırabileceğine inanan Üşümezsoy, yerel yönetimde değişimin önemine vurgu yaparken, yeni bir bakış açısının gerekliliğini vurguladı.

Ataşehir'in imar ve mülkiyet sorunları da bu toplantıda ele alındı. Coşkun, "Ataşehir, bu konularda büyük mağduriyetler yaşadı. Biliyoruz ki bazı mahallelerimiz mülkiyet, bazıları ise imar sorunları ile karşı karşıya. Bu sorunların uzun süredir devam etmesi bizleri üzüyor. Bu sorunların sadece ilçe belediyesinin yetkileriyle çözülemeyeceğinin farkındayız. Ancak, şimdiden bu bilinçle hareket ediyoruz ve göreve başlar başlamaz bu sorunları ivedilikle çözümlemek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. 1 Nisan 2024'ten itibaren, ilgili tüm yönetim ve kurumlarla işbirliği içinde, komşularımızın imar ve mülkiyet sorunlarını çözmede hem hakim hem de hakem rolünü üstleneceğiz. Kentsel Dönüşüm Projeleri'ni sağlıklı ve vatandaş lehine uygulamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile işbirliği yaparak, vatandaşlarımızın çıkarlarını koruyacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi