61 ilde siber suç operasyonu: 547 şüpheli yakalandı
61 ilde siber suç operasyonu: 547 şüpheli yakalandı
İçeriği Görüntüle

6 Ekim 2026 tarihinde Başakşehir’deki bir ortaokulda meydana gelen olayın ardından yaralanan 8 öğrenci hastanelere sevk edildi. Tedavi altına alınan öğrencilerden Eslem Sare Bulut’un yaşamını yitirdiği, diğer 7 öğrencinin ise tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Olayı gerçekleştirdiği belirtilen öğrenci yakalandı
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, olayın hemen ardından güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatıldı. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen öğrenci kısa sürede yakalanırken, hakkında gerekli adli işlemlere başlandı.
İki başmüfettiş görevlendirildi
Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Mülkiye Başmüfettişi ile 1 Polis Başmüfettişi görevlendirildi. Olay öncesinde ve olayın meydana geliş sürecindeki tüm hususların incelemeye alındığı belirtildi.
Bakanlık ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde okullar ile okul çevrelerinde uygulanan güvenlik tedbirlerinin gözden geçirildiğini, ihtiyaç duyulan ilave önlemlere yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.
Spot: İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda meydana gelen olayda yaralanan 8 öğrenciden Eslem Sare Bulut hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili iki başmüfettiş görevlendirildiğini ve 7 öğrencinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi