28 Nisan’da gerçekleşen olağan genel kurulda Hasan Akar’dan Başkanlığı devralan Mahmut Hasgül Başkanlığı’nda ilk TOŞAYAD buluşması gerçekleşti.

Ay'ın Bilinmeyen Yüzü: 5 Büyüleyici Gerçek Ay'ın Bilinmeyen Yüzü: 5 Büyüleyici Gerçek

Anneler Günü’ne özel Tokat Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya katılan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, tüm annelerin gününü kutladı.

Başkan Yazıcıoğlu, hem yeni bir dönemin ilk toplantısı hem de güzel ve anlamlı bir gün olan Anneler Günü'nde bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek "Tokat’ımız kadim bir şehir. Tokat’a hizmet etmek büyük bir şeref. Bu vefayı beni seçerek gösterdiniz. Rahmetli babam uzun yıllar Tokat’ta görev yapmış bir Vali idi. Hoş bir seda bırakmış, burada olmaktan gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Tokat’tan çıktığımda beni bu şehre çeken yoğun bir duygu ve his kaplamıştır her zaman. Tokat’a bağlılığı bana sağladığınız için tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi. 
Hayatta herkesin ilk şiiri annesinedir

Tokat Haberşiir22011 yılında annesini kaybeden Başkan Yazıcıoğlu, "Önemli olan hayatta bu kıymetlere değerlere sahip çıkabilmek. Onunla beraber anılarda, tebessümler de, dokunuşlar da gidiyor. Onun içindir ki hayatta herkesin ilk şiiri annesinedir, ilk güzel sözü, ilk güzel cümlesi annesi içindir. Yaşarken annelerimizin, kardeşlerimizin, babamızın kıymetini bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı. 
Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun ardından Dernek üyesi Şairler ve yazarlar Anneler Günü’ne özel bir birinden güzel şiir ve şarkıları birlikte seslendirdiler.

Muhabir: Mihriban Koçaker