Şerbetli tatlılar içerisinde en çok sevileni baklavanın şekilleri ve çeşitleri bazen farklılık gösterse de lezzeti hiç şaşmıyor.

Filizlenmiş Patatesleri Yemek Zararlı mı? İşte Bilmeniz Gerekenler Filizlenmiş Patatesleri Yemek Zararlı mı? İşte Bilmeniz Gerekenler

Baklava4Ramazan ayının içerisinde olduğumuz şu günlerde bayrama doğru giderken şimdiden bayram tatlıları için tarif arayışı başladı. O halde hem çıtır çıtır hem kolay bir baklava tarifi sizlerle. Kolay Baklavanın tarifi bizden denemesi sizden 
Kolay Ev Baklavası Tarifi 
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
6 su bardağı un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)
Baklava3Baklavanın içi için:
Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için;
Mısır nişastası
Şerbeti için;
4 bardak şeker
5 bardak su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
300 g tereyağı ya da margarin

Muhabir: Mihriban Koçaker