25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servis'i aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya, ne de pilot Kaya İstektepe'den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemişti.

Erdoğan başbakan iken haberi Tokat mitinginde almıştı

25 Mart 2009'da meydana gelen helikopter kazasını o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tokat'taki mitinginde haber almış, Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde konuşmasını yarıda keserek BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun helikopterinin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düştüğünü bildirmişti.

BBP'li Omalar basın açıklaması yaptı

Omalar2

BBP Tokat İl Başkanı Mustafa Omalar, parti il başkanlığında gündeme dair yaptığı basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Helikopter kazasının hemen ardından bölgeye giderek katıldığı arama kurtarma çalışmalarını anlattı. 
Helikopter kazasından sonraki süreç suikasttir!
BBP Tokat İl Başkanı Omalar, "Her yer kar soğuk. Bizim ayaklarımızdaki ayakkabılar bile ıslanmışken bacaklarımızdaki pantolonlar artık donmuş kıtır kıtır ses yaparken insanları örnek veriyorum Topçam Dağı'nda diye herkesi halka halinde o dağa salıp sabahtan akşama kadar gece yaralarına kadar dağın zirvesinde herkes buluştuğu anda bile helikopteri bulunamayıp tekrar yeniden koordinat alınıyor. Yeniden tekrar baz istasyonları kuruluyor diyerek başka bölgelere insanları yönlendirerek arama kurtarma zafiyeti yapılmıştır. Muhsin Başkan'ın ve yanındaki arkadaşların soğuktan belki yaralıydılar ama soğuktan donarak ölmelerine sebep olanlar vardır. Bunlar en ağır şekilde cezalandırılmasını adaletimizin hızlı bir şekilde işlemesini istiyoruz. O zamanki devletin yöneticileri başta şimdiki cumhurbaşkanımız o zamanki başbakan, Ulaştırma Bakanı ve İçişleri Bakanı ve diğer bakanlıklar devletin itibarını 25 Mart 2009'da karlar altında bırakmıştır. Bunu biz asla unutmadık, unutmayacağız da. Dediğim gibi bu bir kaza mıdır, suikast midir? Henüz kamuoyuna aydınlatılmış değildir. Ama biz kesinlikle diyoruz ki kaza olmuş olabilir ama kazadan sonraki süreç suikasttir" diye konuştu. 

Muhabir: Mihriban Koçaker