Çay saatlerinizde misafirlerinizi şımartacak enfes bir tatlı olan çilekli tartolet tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, hem lezzetiyle hem de görsel şöleniyle herkesi büyüleyecek.

Tartolet Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu

Tartolet Kreması İçin Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler:
1 çay bardağı yaban mersini
5-6 adet çilek

Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamur Hazırlığı: Öncelikle un, pudra şekeri, tereyağı ve yumurtayı bir kabın içinde iyice karıştırın. Hamuru toparladıktan sonra streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Krema Hazırlığı: Kremasını hazırlamak için, tüm malzemeleri tereyağ ve vanilya hariç bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Tartolet Kalıpları: Dinlenmiş hamuru eşit parçalara bölün ve her parçayı hafifçe açarak yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirin. Hamurun fazlalıklarını bıçakla kesin ve ortasına çatalla delikler açın.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tartoletleri pembelişinceye kadar pişirin. Pişen tartoletleri kalıptan çıkarın.
Süsleme: Kremayı sıkma torbasına alıp tartoletlerin içine istediğiniz şekilde sıkın. Üzerini çilek ve yaban mersini ile süsleyin.

Tartolet Tarifinin Servis Önerisi:
Tartoletleri çeşitlendirmek için farklı meyveler kullanabilirsiniz. Nar, ahududu veya muz gibi meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Ayrıca, üzerlerine tart jölesi sürerek daha parlak ve iştah açıcı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Bu çilekli tartolet tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizin beğenisini toplayacak. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, herkesin yapabileceği kadar kolay. Çilek ve yaban mersininin lezzetiyle tartoletlerinizi süsleyin ve bu leziz tatlıyı herkesle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi