Çayın yanında ağzınızı tatlandıracak tuzlu ve güzel bir lezzet arayanlar için ideal bir tarif: Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi. Hem yapımı kolay hem de haftalarca bayatlamadan tazeliğini koruyor. İşte adım adım tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi!

Çay sohbetlerinizi taçlandıracak bu lezzetli kurabiye, özellikle zor günlerde atıştırmalık olarak kurtarıcınız olacak. Hem tadı damağınızda kalacak hem de yapımı son derece basit. İşte çay saatlerinize keyif katacak tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifinin detayları:

Malzemeler:

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı çörek otu
3 - 3,5 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı susam (üzeri için)

Püf Noktası:

Kurabiyelerinizin kıvamını mükemmel hale getirmek için unu azar azar ekleyin ve çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker ekleyebilirsiniz. Üzerine çörek otu ya da keten tohumu serpmek isteyebilirsiniz. Tam buğday unu kullanarak daha sağlıklı bir alternatif yaratabilirsiniz. Kurabiyelerinizi saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve sıkıca kapatın. Böylece kurabiyeleriniz 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.

Yapılışı:

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde karıştırın.
Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan minik parçalar alıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 12-15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz.
Bu tarifle hazırladığınız Tuzlu Kavanoz Kurabiyeleri, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem lezzetli hem de pratik bu kurabiyelerle misafirlerinizi şaşırtabilir ve keyifli sohbetlerinize tat katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi