CHP Tokat'ta ilçe belediye sayısını 2'ye çıkartırken İl Belediye Başka Adayı Murat Yazıcı ise kazanamadı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin Tokat tablosunu CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz değerlendirdi.

Kadim Durmaz İl Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmiş olmalarını değerlendirirken eksiklerimizi gözden geçirerek bugünden seçime hazırlanmaya başlayacaklarını ifade ederken Turhal'da seçimi kazanan Mehmet Erdem Ural için de değerlendirme yaptı.
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Turhal adayları Ural'ın herkesin kabul gördüğü bir aday olduğunu ve kendisinin de daha önce mutlaka siyasete girmesini istediği bir isim olduğunu belirttiğini ifade ederek Turhal'da bu olumlu durumun kırsalda da verimini aldığını söyledi.
HALKA DOKUNMADILAR
Seçim sonucunu değerlendirirken AK Parti'nin  yardım paketleri dağıtması ancak sosyal belediyecilik anlamında halka dokunmaması, emekli ve gençlere yönelik olumsuz politikaların buna yol açtığını, ifade eden CHP'li Durmaz, iki iktidar ortağı arasında geçirgenliğe yol açan duruma karşı AK Parti'nin önlem almadığını, AK Parti'den MHP'ye oy gittiğini belirtti. 
KENDİ İÇLERİNDEKİ KIRILMALAR DA ETKİ ETTİ
Ayrıca Yeniden Refah Partisi, BBP gibi partilerin kendi adaylarını çıkartmasının da bunda etken olduğunu söyelen Kadim Durmaz, kendi içlerindeki kırılmanın da seçim sonucunda etkili olduğunu söyledi.
Kadim Durmaz CHP olarak merkez belediye için "Merkezi de alabilirdik ama olmadı. Bundan sonra eksiklerimizi değerlendirerek bugünden bir sonraki seçime hazırlanmaya başlayacağız" dedi. 
Durmaz kazanan tüm adaylara hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. 

Muhabir: Mihriban Koçaker