Bu inanışlar, bilimsel olarak desteklenen gerçeklerle uyuşmuyor. Kıyafet tercihleri ve üreme yeteneği arasında bir bağlantı yoktur. Genel sağlık ve üreme sağlığı için, rahat ve hijyenik kıyafetler seçmek önemlidir, ancak belirli bir kıyafet türünün kısırlık veya sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkisi olduğunu gösteren bilimsel kanıtlar yoktur.

Doğru beslenme, düzenli egzersiz ve doktor önerileri doğrultusunda sağlık kontrolü yapmak, üreme sağlığı için daha önemli faktörlerdir. Ancak bazı uzmanlar dar kor pantolon giymenin kan akışını bozarak yediklerinizi sindirmenize engel olduğunu, ayrıca kısırlığa da sebebiyet verdiğini savunuyor. 

Gıda zehirlenmesi uyarısı: “Başvurularda yüzde 20-30 oranında artış gözlemliyoruz” Gıda zehirlenmesi uyarısı: “Başvurularda yüzde 20-30 oranında artış gözlemliyoruz”

Dar kot pantolon giymek kısırlığa neden olur mu?
Bu doğru fakat fazla abartılacak bir konu değildir. Çok dar kot giyilmesi testisin vücuda daha çok yapışması ve ısısının artmasına neden olur. Bu da sperm durumunu biraz etkileyebilir ama bunun ciddi boyutlarda olduğunu düşünmek doğru değildir. Böyle bir durum ancak sınırda sperm sayısı olan kişileri etkileyebilir.

Muhabir: Mihriban Koçaker