Mevsimine uygun balık tercih ederek hem sağlığınızı koruyabilir hem de en lezzetli balık deneyimini yaşayabilirsiniz. Soğuk kış günlerinde sofralarınızı balıkla şenlendirme zamanı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, mevsiminde balık tüketmenin önemine dikkat çekerek Şubat ayında tercih edilebilecek balıkları açıkladı. Uzmanlar, dondurulmuş veya konserve ürünler yerine taze balığın mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Balık mevsiminde yenir, dondurulmuş ürünlerle vakit kaybetmeyin! Hadi, tezgâhlarda taze balıkları keşfedin ve mutfağınıza mis gibi deniz kokusunu taşıyın!
Şubat ayında tüketilebilecek balıklar arasında hamsi, istavrit, sardalya, mezgit ve barbunya öne çıkıyor. Bu balıklar, lezzet açısından sezonun en iyi döneminde oldukları belirtiliyor. Özellikle hamsi ve istavrit, sezonun en keyifli lezzetleri arasında.
BALIK SEÇERKEN BU PÜF NOKTASINA DİKKAT
Ayrıca, balık seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar da hatırlatıldı. Ekşi ve asitli kokuya sahip balıkların tüketilmemesi gerektiği ifade edilirken, taze balıkların deniz kokusuna sahip olması gerektiği vurgulandı. Güvenilir balık seçimi, sağlıklı bir tüketim için büyük önem taşıyor. Ekşi ve asitli kokuya sahip balıklar yerine deniz kokusunu hissedebildiğiniz taptaze balıkları tercih etmelisiniz. Böylece sofranıza sağlık ve lezzeti bir arada getirebilirsiniz.