Diş Hekimi Betül Yurteri, Dentart Koşuyolu Diş Kliniği'nde, son zamanlarda sıkça gündeme gelen diş estetiği konusunda önemli bilgiler verdi. Yurteri, diş estetiğinin başarısının, uygulanan tedavilerin inceliklerine ve hastanın ağız bakımına bağlı olduğunu vurguladı. Diş estetiği işlemlerinin detaylara dikkat edilerek yapılması gerektiğini belirten Yurteri, bu alandaki kalıcılığın, yapılan işlemlerin hassasiyetine ve hastanın ağız hijyenine bağlı olduğunu ifade etti. Estetik diş hekimliğinin birçok tedaviyi içerdiğini, bu nedenle kapsamlı bir planlamanın önemli olduğunu söyledi. Tedavi sürecinin öncelikle diş eti tedavileri ve gerekli cerrahi işlemlerle başladığını, ardından diş çürükleri gibi sorunların ele alındığını açıkladı. Gerekli durumlarda ortodontik tedavilerin yapıldığını ve son aşamada porselen laminalar, kronlar gibi planlanmış uygulamaların tamamlandığını dile getirdi.

Ağız hijyeni ve bakımı kritik öneme sahip

Tüm bu tedavilerin ve uygulamaların başarılı olabilmesinin diş hekiminin kontrolünde olduğunu da sözlerine ekleyen Yurteri, “Diş estetiği uygulamalarının kalıcı olmasındaki diğer faktör de hasta faktörüdür. Burada tedaviler ve her şey bittikten sonra mutlaka vakaya göre 6 aylık veya yıllık kontrollere gidilmesi gerekir. Bu kontrollerde “Dişlerinize iyi bakıyor musunuz? Diş etlerinizi de güzel fırçalıyor musunuz, dişlerin ara yüz bakımlarını yapıyor musunuz?” soruları sorularak tüm cevaplar değerlendirilir.

Rutin diş eti bakımları da ihmal edilmemeli

Ayrıca hastanın oklüzyon dediğimiz kapanışında farklılıklar oluşmuş mu? Yapılan restorasyonlarda düzeltilmesi gereken yerler var mı? Çünkü zamanla dokulardaki değişikliklere müdahale edilmesi gerekebilir. Yaş ilerledikçe diş etlerinde değişiklikler olabilir, hatta kullanılan ilaçlar, hormonal değişiklikler diş etlerini etkileyebilir. Bu da yapılan diş estetiği uygulamalarını etkileyebilir. Sonuçta zaman geçtikçe diş estetiğinde kalıcılık istiyorsak, en başta rutin diş eti bakımlarını ihmal etmemek gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi