Bu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Peki Türkiye estetik işlemler hem de estetik cerrahide kaçıncı sırada?

Plastik cerrahi veya tam adıyla plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, vücut üzerindeki çeşitli yapıların yeniden yapılması, şekillendirilmesi, ciddi doku kayıplarının giderilmesini ve her türlü estetik girişimi kapsayan cerrahi bir disiplindir.

Dalak damarında 7 santim baloncuk oluşan 75 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu Dalak damarında 7 santim baloncuk oluşan 75 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu

ABD İlk sırada

"Tüm dünyada hem estetik işlemler hem de estetik cerrahi müdahalelere baktığımızda en fazla yapıldığı 5'inci ülke Türkiye. ABD, Brezilya, Japonya ve Meksika'nın ardından Türkiye geliyor. Türkiye'de plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahinin çok iyi bir şekilde uygulandığı tüm dünyada biliniyor. Bu nedenle de ülkemize estetik işlemler için çok sayıda sağlık turizmi hastası gelmekte.

Türkiye kaçıncı sıraya yerleşti? 

ISAPS tarafından yapılan "Global Survey 2020 Raporları"na göre, Türkiye, dünyada en çok estetik cerrahi yapılan 5. ülke olurken, en çok burun estetiği, bunu liposuction, meme, göz çevresi estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu takip etti.
Latin Amerika'nın en büyük e-ticaret sitesi Linio.com, Dünya Güzellik Maliyet Endeksi'ni açıkladı. En pahalı ülkenin Venezuela, en ucuz ülkenin Vietnam olduğu listede Türkiye de bulunuyor.
En ucuz ve en pahalı estetik ameliyatlar nerede?
Endekste en ucuz ve en pahalı estetik ameliyatlarının olduğu ülkeler de yer alıyor. Linio.com'a göre en ucuz burun ameliyatının yapıldığı ülke 776 dolarla Çek Cumhuriyeti. İsviçre'de ise ortalama burun ameliyatı fiyatı 7 bin 845 dolara yükseliyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker