Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şubesi, Siverek’teki saldırıya tepki olarak iş bırakma eylemi ve basın açıklaması düzenleneceğini duyurdu.

Eğitim-Bir-Sen Tokat’ta İş Bırakma Kararı Aldı

Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan saldırının ardından Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi, tepki amacıyla iş bırakma kararı aldığını açıkladı. Sendika, 15 Nisan 2026 tarihinde Tokat genelindeki tüm okullarda bir gün süreyle iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu.

Kararın ardından eğitim camiasında geniş yankı oluşurken, sendika temsilcileri yaşanan olayı “menfur saldırı” olarak nitelendirdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 50 Öğretim Üyesi Alacak: İşte Başvuru Şartları ve Detaylar
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 50 Öğretim Üyesi Alacak: İşte Başvuru Şartları ve Detaylar
İçeriği Görüntüle

“Sessiz Kalmayı Reddediyoruz”

Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şubesi tarafından yapılan açıklamada, yaşanan saldırının yalnızca bireylere değil, eğitim sistemine ve topluma yönelik olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bugün yüreğimizi derinden sarsan, vicdanlarımızı yaralayan elim saldırı karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz. Eğitim yuvalarımıza, öğretmenlerimize ve masum öğrencilerimize yönelen bu menfur saldırı; yalnızca bireylere değil, aynı zamanda geleceğimize, umudumuza ve insanlığımıza yapılmıştır.”

Tokat’ta Basın Açıklaması ve Eylem

Sendika, iş bırakma kararının yanı sıra yarın saat 10.30’da Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem gerçekleştirileceğini duyurdu.

Açıklamada, toplumun tüm kesimleri dayanışmaya davet edilirken, eğitim çalışanlarının bu sürece destek vermesi çağrısı yapıldı.

“Susmak, Kabullenmektir”

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi açıklamasında şiddete karşı tavizsiz bir duruş sergileneceği vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:
“Unutulmamalıdır ki; susmak, kabullenmektir. Bizler susmayacağız. Eğitime, insana ve geleceğimize yönelen her türlü şiddetin karşısında dimdik duracağız. Her şartta hakkı ve hakikati savunmaya devam edeceğiz.”

Geniş Katılım Çağrısı

Sendika, tüm eğitim çalışanlarını ve velileri yapılacak basın açıklamasına davet ederek toplumsal dayanışma çağrısında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi’nin aldığı iş bırakma kararıyla birlikte, eğitim camiasının yaşanan saldırıya karşı tepkisini sahaya taşıması bekleniyor. Eylemin Tokat genelinde geniş katılımla gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Eğitim Bir Sen Tokat Iş Bırakma Eylemi

Muhabir: Burhan Arar