Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri, emekli ve memur maaşlarındaki zam oranlarını netleştirmeye başladı. Ekim ayı itibarıyla Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 3,43, yıllık ise yüzde 61,36 oranında artış gösterdi. Bu oranlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri ile memurlar için maaş hesaplamalarını doğrudan etkiliyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için dört aylık TÜFE artışı yüzde 29,40 olarak hesaplanırken, memurlar ve memur emeklileri şimdiden yüzde 40,38'lik bir artışı garantiledi. Bu durum, memurlar için ortalama 22 bin 17 lira olan maaşların yüzde 40 artarak 30 bin 907 lira seviyesine ulaşabileceğini işaret ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise ortalama 7 bin 500 lira olan maaşlar, yüzde 29,40 artış ile yaklaşık 9 bin 705 lira olabilir.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, enflasyonun bu dönemde maaş zamlarında belirleyici olduğunu vurgulayarak, emeklilerin ve memurların maaş artışlarının yanı sıra refah payı beklentisinde de bulunduklarını belirtti. Bu payın, maaş zammına ek olarak gelmesi, emekli ve memur vatandaşların gelir seviyelerini daha da iyileştirebilir.

Editör: Haber Merkezi