Emre Bay'ın son satırda kullandığı "Tek Sevda Tokat, gerisi teferruat. Yanındayız Takım." cümlesini başa alarak yazının tamamını Tokatspor severler için bir kez de biz yayınlıyoruz. 

Artık yavaş yavaş ligin sonuna doğru geliyoruz. Dün bizim için gerçek anlamda final maçlarından bir tanesini daha oynadık. Haftaya bakıldığında bir gün öncesinden Orduspor 1967’nin deplasmanda 2-0’lık Çatalca mağlubiyeti bir anda defter kitap hesaplarında bizleri Sebat maçına daha fazla odaklandırmıştı. Çünkü Ordu takımı ile olası puan eşitliğinde ikili averajda geçiliyorduk. Ve bu maç artık olmazsa olmaz 3 puan olmak zorundaydı.

Maç öncesi ve haftası herşey çok güzel atmosfer 10 numara idi. Tokat protokolü, CHP ve AK Parti Belediye Başkan adayları, vekillerimiz, Sayın Valimiz, ilimiz ve ilçelerimizin mülki amirleri, Tokatspor’un eski yönetici ve başkanları, ile hayatları bu şehirde Tokatspor ile özdeşleşmiş tanınmış simalar… Kısacası herkes takımın yanındaydı. Uzunca bir süredir hasretini çektiğimiz ve sadece 1 maçlığına değil sürekli görmek istediğimiz manzaralardı bunlar.

Müsabaka TFF’nin Youtube hesabından canlı yayınlandı. Canlı yayını yaklaşık 2.000 kişi izledi. Bu yazıyı yazarken bile sonrasında videonun izlenme sayısı 15 binleri bulmuştu.

Başta Ultras Cephe olmak üzere 3.000 üzeri taraftarımız coşkulu şekilde 90 dakika takımımızı destekledi. Harikasınız iyi ki varsınız, hep de varolasınız. Takımın sahada akıttığı tere en büyük itici güç sizlersiniz. Sizlerin de hakkı teslim edilmeli.

Maç çok hızlı başladı. 2.dakika da Burak arka direkte bomboş net pozisyonda kafayı vuramadı. Hemen dönüşünde 4.dakikada Sebat takımı yüreğimizi ağzımıza getirdi. Önder’in net şutunda kalecimiz Ebubekir geçit vermedi. 5.dakikada Eren Kaya ceza yayı üzerinden önü açık bet ve bomboş pozisyonda vurdu yandan aut. 8.dakikada Ozan Furkan’ın nefis ortasında yay üzerinden bomboş pozisyonda kötü vurdu. 10.dakikada kaleyi cepheden ortadan gören bir yerden Yücel vurdu ama kötü vurdu. Dakikalar 18’i gösterdiğinde Yücel’in pasında Burak topa vuramadı savunma topu uzaklaştıramayınca top Ozan’da kaldı. Ozan’ın %100’lük şutu Sebat kalecisi Onur’da kaldı. 33’de Eren Kaya kaleci ile karşı karşıya %100’lük pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı bizlerde de saç baş kalmadı. 34’de Ozan’ın frikiğinde tribünler GoOooOLL diye adeta ayağa kalkarken top direği yaladı ve auta gitti.

Düşünün artık geçen hafta ligin lideri Adana 1954 FK’yı sahadan silen Sebat’a karşı sadece ilk yarıda bulduğumuz pozisyon sayısı 8.

İkinci yarıya da hızlı, istekli ve arzulu başlayan temsilcimiz 48’de Oğuzhan’ın kaleye sağ taraftan orta şut karışımı nefis şutunu kaleci parmaklarının ucu ile kornere çıkardı. 60’da Emir sağdan ceza alanına girerken vurdu üstten aut. 62’de ise bu kez Sebat ekibi %100’lük pozisyonda Önder’in şutunda kalesinde güven veren Ebubekir’in refleksi ile karşılaştı. Hatta maçı anlatan spiker bu şut için şöyle bir de ifade kullandı ‘’ bu şut gol olsa ve alt liglerden ballon d’or’a aday gösterilse olurdu.’’ Diyerek Ebubekir’in aslında imkansız ve ne kadar zor olan bir pozisyonu çıkardığına vurgu yaptı. 69’da bu kez yine Burak’la %100’lük pozisyonda son anda çizgiden çıkan top bizlerde de sinir ve heyecan katsayısını artırıyordu.

82’de Emir’in kafası yerden auta giderken yine tribünler bir türlü gelmeyen gol ile kriz geçiriyordu. 88’de Yücel’in şutu yine ahlar vahlar ve hayıflanışlar içerisinde adeta direk yanından auta gitti.

Ve belki de maçın kırılma ve en önemli anında 90+2 de ceza sahasında oluşan karambolde penaltı beklediğimiz pozisyonda müsabakanın hakeminin devam demesi ve maçın 0-0 bitmesi.

Oyunun genelinde ilk yarıda 8 ikinci yarıda 5 olmak üzere 13 pozisyon bulupta golü bulamamak tek şey ile anlatılır.

Ara transfer döneminde yaptığın transferler anlamsız ve sorunun çözümüne net katkı sunacak, nokta ve klas, bir o kadar da bitirici vurduğunu asacak transferler değilmiş. Peki bu tür transfer nasıl olur. Para ile. Hep farklı ve dolambaçlı yolları seçerek dünkü ve önceki birçok maçta yaşadığımız tabloyu sırf bu yüzden yaşamak zorunda kaldık. Umarım bundan sonra kalan haftalarda futbol şansımız yanımızda olur ve bunları yaşamayız.

Dün dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Maçın yıldızı, sahada ki 21 adamın önüne geçen bir oyuncu vardı. FURKAN ŞAN. Furkan, dün mükemmel oynadı. Takım da FURKAN’a ayak uyduracak, onun paslarını olumlu sonuçlandıracak A kalite klas ayak olmadığı için oldu birazda bu yaşananlar. Geçen hafta dediğimiz 1 kişilik koşmak yetmez 2 kişilik 3 kişilik oynanmalı yorumumuzun vücut bulmuş hali oldu aslan parçası Furkan. FURKAN’ı önümüzde ki sezon bu takımda tutmak için ya keseyi açacaksınız ya da çok zorlanacaksınız. Göreceksiniz iyi teklifler alacak.

Yine kalecimiz Ebubekir’de dün göze çarpanlardandı. Kendinden emin, kusursuz ve her geçen gün daha da kendini bulup piyasasının yükselten istikrar abidesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Biz takımımızı gönülden seviyor, yürekten destekliyor, 3.lig çöplüğünden bir an önce olabilecek en hızlı şekilde çıkarak TFF 2.Ligde yerini almasını istiyoruz. Bu bağlamda da hep birlikte mücadelemize devam ediyoruz.

Muhabir: Halil İbrahim Yel