Erbaa'da bayram boyunca ücretsiz uygulama Erbaa'da bayram boyunca ücretsiz uygulama

Tokat'ın Erbaa ilçesi kaliteli bağ yaprakları ile bilinir. Ancak bu değerli ürün, son zamanlarda hırsızların da hedefi haline geldi. Organik bağ yaprağını çalan hırsızlara karşı bir çiftçi sosyal medyadan seslendi.

Foto Tokat Haber

 Celep'den Hırsıza Mesajı:
Erbaa'da organik bağ yaprağı yetiştiren Celep, sosyal medya hesabından hırsıza duygu yüklü bir mesaj yayınladı. Celep, mesajında şunları söyledi: "Sevgili Hırsız! Çaldığın sadece mal veya para değil, aynı zamanda umut. Düzenimiz öylesine yozlaştı ki, irademiz hırpalanıyor, kinleniyor. Kendini ve çevreni geliştirmeye çalışan bizler, ne yazık ki yozlaşmış düzenden nasibini alıyoruz. Üç kez bağ evime girdin ve emeğimi çaldın. Son olayda 350 kilo işlenmiş organik bağ yaprağı gitti. Artık önlemlerimi artıracağım, ancak bu, kültürümüzde kapı kilidi olmadan yaşadığımız günleri özlemle anmama neden oluyor."Nuretttin Can Tokat Haber

 Zararı 60 bin liraya yakın...
Celep'ın bu sözleri şu şekilde devam etti: "Ne oldu bizlere böyle. Öylesine yozlaştı, öylesine bozuldu ki düzen.
İraden hırpalıyor, kinleniyor olan karşısında. Bulunduğun topluma davranışınla, duruşunla, tarzınla örnek olmaya çabalıyorsun. Ufuk açıcı, yol ve yön gösterici olmaya çabalıyorsun. O kadar bozuldu ki düzen.Kimi çarşıda keser ile vahşice, kimi bağ evinde korkunç tuzak kurup hasmını katlediyor. Yoksulluk; ahlak yozlaşması, hırsızlık, gasp...olarak karşımıza çıkıyor. Kuralsız kararlar insanları kötü olmaya zorluyor. Vallahi kahrettim. Bir bağ kurdum. Sadece çevremi teşvik, yeni üretim yöntemi, yeni gelir kapısı...yol ve yöntemi gösterisi için.Yoksa benim ne işim bağ, bahçe ile. Etrafını kapatmadım, ala-açık. Herkese açık. Onlarca dostuma örnek gösterip gelir kapısı yarattığıma inanıyorum. Üç oldu sevgili hırsız. Bağ evinin kapısını kırıp ne var, ne yok götürüyorsun! Dün gece 350 kilo işlenmiş yaprağı çaldın. !İyi para kaldırdın.
Vallahi ucuza sattın.  O yaprak sıfır kimyasal, sıfır ilaç, bolca emek yüklüydü. Derdim ilaçsız da üretilebildiğini göstermekti.
Artık yapmayacağım.  Kapıyı yapıyorum, duvarı kırıyorsun! Son zamanlarda öylesine arttınız ki, insanların canı yanıyor.
Bizim kültürümüzde kapı kilidi yok, kapı kösü vardı. Şöyle iki salladın mı kapı açılırdı...yapma sevgili hırsız. Bu yazıyı okursun büyük ihtimalle. Kim olduğunu da biliyorum... O kadar kötülük yapma içinde bulunduğun topluma.
Helal etmiyorum. Bu duygunun bir şey ifade etmediğini de biliyorum. Yaşar Kemal; "O güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler Demirin tuncuna insanın piçine kaldık..." demiş. Toplum ahlaki yozlaşma, derin yoksulluk yaşıyor. Bu ve buna benzer olaylar artacak. Sonuçlarını yaşıyoruz. Emekli maaşının 10.000, asgari ücretin 17.002 lira, yoksulluğun 57.000 lira olduğu canım ülkemde daha neler yaşanır! Kimse rahat olmasın"Salamura Yaprak Tokat Haber

Muhabir: Burhan Arar