Ak Parti'nin Erbaa'da düzenlediği ve adeta gövde gösterisine dönüşen miting, büyük bir ilgiyle takip edildi. "Erbaa İttifakı" vurgusuyla başlayan mitingde, gelecek beş yıl için şehrin kaderini değiştirecek projelerin müjdeleri verildi. Ömer Çetin'in konuşmasından sonra kürsüye çıkan Ak Parti Tokat Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, verilen sözlerin takipçisi olacaklarını, özellikle konut ve araç muayene istasyonu projelerinin Erbaa'ya kazandırılması için çalışacaklarını belirtti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Zafer Sırakaya ise, verilen tüm sözlerin birebir takipçisi olacağını ifade etti ve 1 Nisan sabahından itibaren projelerin hayata geçirilmesi için gerekli tüm adımların atılacağını duyurdu. Miting, Ak Parti'nin beş yıllık bir aradan sonra "ilk defa meydana çıkması" olarak nitelendirilen bir olaydı ve miting alanı merakla bekleniyordu.

Ömer Çetin, konuşmasında "Bize Ömerler lazım dediniz, geldik. Yetmez bize siz lazım dedik, siz geldiniz" diyerek, partinin birliğini ve halkın desteğini vurguladı. Erbaa İttifakı'nın güçlü bir şekilde kenetlendiğini ve farklı düşüncelere sahip insanların bile bu ittifak etrafında birleştiğini ifade etti. Çetin, "Bizler sefaya değil, cefaya talibiz" diyerek, hizmet odaklı siyaset anlayışlarını ortaya koydu ve " Türkiye Yüzyılı şehirleri inşa etmek" için destek istedi.

Konuşmada ayrıca, gençlerin istihdam sorununa değinilerek, organize sanayi bölgelerinin genişletilmesi ve yeni iş alanları yaratılması planlarından bahsedildi. 1872 konutluk projenin yanı sıra, şeffaf belediyecilik ve borç yönetimi konuları da gündeme getirildi. Ömer Çetin, belediye çalışanlarına yönelik mesajlar vererek, herkesin huzur içinde çalışacağı bir ortam vaat etti. Belediyenin tüm hesaplarını billboardlardan yayınlayacağız dediler. İlk ay geldiklerinde bir borç listesi astılar ve her ay asacağız dediler. Sonrasında 59 ay geçti ve bu listeyi bir kez olsun göremedik. Merak ediyoruz. Millet 31 Mart’ta bizi bekliyor biz borcumuzun ne olduğunu bilmek ve ona göre plan yapmak istiyoruz.

Miting, "dedikodu ve algı siyaseti"ne karşı "hizmet ve eser siyaseti" vurgusuyla son buldu. Yusuf Beyazıt'ın, "Ömer Başkanımız ne söz verdiyse arkasındayız" sözleriyle mitingin önemi bir kez daha altını çizdi. Erbaa'nın geleceği için atılacak adımlar, şehrin kalkınması ve halkın refahı için büyük bir önem taşıyor.

Beyazıt konuşmasında “Değerli hemşehrilerim yağmur yağmasına rağmen, damlalar dökülmesine rağmen inşallah bu yağan yağmur 31 Mart’ta da rahmet olacak, bereket olacak, dua olacak. Helal oylarınızla, Erbaa AK Partinin olacak. Ben size kurban olurum, ben Erbaa’nın insanına kurban olurum sizler bizim can kardeşlerimizsiniz. Tüm milletvekilleri adına konuşuyorum, Ömer Başkan sizlere ne söz verdiyse size neyin yapılmasına söz veriyorsa, hepsinin altında imzamız olacak. Hepsi bizim sözümüz olacak. Size söz veriyoruz.

Ömer Başkan araç muayene istasyonu diye söyledi. Hemen 31 Mart’tan sonra araç muayene istasyonunuzu neye mal olursa olsun şehrimize getirmenin inşallah sözünü veriyoruz buradan. 1872 Erbaa’ya hem de sosyal konut olarak helal, olsun helal olsun, helal olsun diyorum. Can dostlar bizim Genel Başkanımız AK Parti’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizi yol arkadaşımız. Dava arkadaşlığımız vardır. Bizde pazara kadar değil mezara kadar bu davadan ayrılmamak vardır. Erbaa bütünleşmiş, Erbaa kararını vermiş, ayrımız yok, gayrımız yok, Erbaa’yı seven ne kadar Erbaalı varsa biz 5 yıl içerisinde onlara hizmet etmek için, onların her dediğini yapmak için, gönül belediyeciliğini sevgi dolu yüreğimizle, Ömer Başkanla sizlerle çok güzel hizmetler sunacağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kenan Kayhan