Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Tokat programı kapsamında iftar sonrası Behzat'ta tarihi Yüksek Kahve'de halka seslendi.    G J Dwl K B Wk A A Pu W Tokat Haber
Selamlama konuşmasıyla başlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bugün Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi seçimlerin favori partisi ve 31 Mart seçimlerinin parlayan yıldızı olacak. Yeniden Refah Partimiz Tokat'ta da şahlanıyor. Tokat'ta da milli görüş sancağını en yüksek burçlara dikmeye hazırlanıyor. Tokat'ta da ahlaklı belediyecilik dönemini başlatmaya gün sayıyor. Elhamdülillah. Bugün yorumcular, gazeteciler, anketçiler hatta rakip siyasi partideki arkadaşlar hepsinin mutabık kaldığı tek bir husus bu seçimlerle oyunu arttıracak tek parti yeniden Refah Partisi olacaktır diyorlar. Biz söylemiyoruz, onlar söylüyor. Onlar şahitlik ediyor." dedi.

 G J Dwl K C Xk A Al E30 Tokat Haber
Erbakan'ın yüzde 27 iddiası
Erbakan, "Anketler Milli Selamet Partisi'ni en fazla yüzde bir buçuk gösteriyor. Elli sene önceden bahsediyorum. Anketlerin yüzde bir buçuk gösterdiği seçimde Milli Selamet Partisi yüzde 11 buçuk oy aldı. Rahmetli Erbakan Hoca'mıza Allah gani gani rahmet etsin. Bu durumu sorduklarında dedi ki demek ki bundan sonra anketlerin bize söylediği rakamın başına 1 ekleyeceğiz ve oyumuzu böylece hesap edeceğiz dedi. Ben de diyorum ki bu formül birinci 40 yılda geçerliydi. Birinci 40 yılda 1 ekliyorduk. İkinci 40 yılda anketlerin gösterdiği rakamın başına 2 ekleyeceğiz ve oyumuzu öyle bulacağız. Formül çok açık ve net. Şimdi bize anketlerde yüzde 6-7 gösteriyorlar. Başına 2 ekleyin. Allah'ın izniyle yüzde 27 olacak. Bunu meydanlarda görüyoruz. Bunu milletimizin gözlerinde görüyoruz. Üye sayımız 500 bine dayandı. İnşallah 500 binin üzerinde üyeyle gireceğiz. Arkasından bir milyon hedefine ulaşacağız. Önce 31 Mart'ta yerel yönetimlerde iktidar, arkasından 2028'de  iktidar inşallah. Adaletsizlikten, çifte standarttan bunalan milletimiz, adam kayırmadan, torpilden, adamına göre muameleden bunalan milletimiz, paylaşımda adaletsizlikten bunalan milletimiz,  imtiyazları kayıran, garibanı ve vatandaşı yok sayan sistemden bunalmış milletimiz. Enflasyondan, hayat pahalılığından, geçim derdinden, zamdan, vergiden bunalmış milletimiz boğazına kadar borca batmış milletimiz akın akın Yeniden Refah partimize koşuyor." diye konuştu.
İlk iş olarak 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacağız
1989-1994'teki Milli Görüş belediyeciliğini milletin iyi hatırladığını söyleyen Fatih Erbakan, "Tokat'ta da, Çorum'da da, Sivas'ta da, Milli Görüş tekeden süt çıkarttı ve ahlaklı belediyeciliği hayata geçirdi. Şimdi inşallah geleceğiz ve yeniden 94 ruhunu canlandıracağız. Yeniden ahlaklı belediyecilik dönemini başlatacağız. İsraf etmeyen belediyenin bütçesini tek bütçe olarak gerçekleştiren, belediyeyi borç ve faiz batağından kurtaran rüşvete, yolsuzluğa, harama asla geçit vermeyen helale haram bulaştırmayan, belediyenin giriş kapısına gelir gelmez ilk iş olarak 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asan belediyeler. Bakın bazı belediye başkan adaylarımız şimdiden bu tabelalarını hazırladı. Ve o kapıdan içeriye rüşvet, haram, israf, yolsuzluk, hırsızlık asla ve asla giremeyecek." diye konuştu.
Erbakan "Kul hakkına riayet edilecek adil ahlaklı bir kentsel dönüşüm yapılacak" dedi. G J Dwl K B Xg A A Gbvj Tokat Haber
"Bütün şehirlerimizde sokak köpekleri terörünü ahlaklı belediyecilikle bitireceğiz"
Sokak hayvanları hakkında da konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bütün şehirlerimizde bu sokak köpekleri terörünü inşallah ahlaklı belediyecilikle bitireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Bunların hepsi toplanacak, kısırlaştırılacak ve en modern, en konforlu, en sağlıklı barınaklarda bir patisi yağda, bir patisi balda en güzel bir şekilde hayat sürecek ve burada yeteri kadar veteriner, yeteri kadar uzman görev yapacak ve bu barınaklar her isteyen tarafından 24saat internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek. İsteyen vatandaşlarımız fiziksel olarak da gidip bu barınaklardaki yaşamı yerinde görecekler. Böylece hem sokak hayvanları rahat edecek hem de yavrularımız, yaşlılarımız, savunmasız insanlarımız bu vahşete maruz kalmayacaklar inşallah.
"LGBT operasyonlarına karşı nesillerimizi koruyacağız" 

Erbakan3

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,  LGBT konusuna da değindi. Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakınız diğer önemli bir husus, şehrine sahip çık, nesline sahip çık diyoruz nesline. Neslimizi kaybedersek bu ne para kaybetmeye benzer, ne toprak kaybetmeye benzer. Allah muhafaza buyursun. Bütün bir toplumu, bütün bir milleti geleceğimizi kaybederiz. Onun için neslimizin karşısındaki en büyük tehditlerden olan asrın belası sapkınlık olarak nitelendirdiğimiz LGBT operasyonlarına karşı şehirlerimizi ve nesillerimizi koruyacağız inşallah. Belediyenin salonlarında, binalarında, billboardlarında, raketlerinde, caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında bunların etkinlik adı altında ahlaksızlık ve  bu sapkınlığın propagandasının normalleştirilmesinin yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. LGBT'ye Yeniden Refah'lı belediyeler asla geçit vermeyecek. Bu bizim namus meselemizdir.
Yine uyuşturucu belası konusunda Erbakan Yeniden Refah'lı belediyeler gençlerimiz bu belaya müptela olmasın diye her türlü projeleri hayata geçirecekler" dedi. 
"Milli Görüş'te faiz olmaz"

Erbakan1

Konut sıkıntısı ve kira konu başlığı altında da konuaşn Erbakan, "Bakın biz kira öder gibi en uygun şartlarda en uzun vadeyle ve altını çizerek söylüyorum. Faiz ödemeden ev sahibi yapacağız milletimizi. Milli görüşte faiz olmaz.
Türkiye genç işsizlik oranının Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri içerisinde en yüksek olduğu ülkelerden bir tanesi olduğunu da söyleyen Erbakan, "Gençlerimiz işsiz, toplum işsizler ordumuz 10 milyona yükselmiş. Yirmi iki senedir uygulanan borç, faiz, zam, vergi ekonomisi ve beton, çimento ekonomisi yüzünden istihdama, üretime, ihracata yönelik yatırım yapılmadığı için bütün para betona çimentoya yatırıldığı için parka bahçeye yatırıldığı için on milyonluk işsizler ordumuz var. Belediyelerimiz bu soruna da el atacak ve sadece kaldırım döşemek, yol yapmak, köprü yapmak değil, park bahçe yapmak değil, kadınlarımıza ve gençlerimize istihdam alanı oluşturan projeleri hayata geçirecekler inşallah.
Erbakan Yeniden Refah'lı belediyelerde asgari ücretin 25 bin lira olacağının da müjdesini verdi. 
"Tokatlılara siyasi şantaj yapıyorlar"

Erbakan4

İktidar partisinin belediye başkan adayları gezip dolaşırken ellerinde başka söyleyecek bir malzeme kalmadığı için diyorlar ki ey Tokatlılar eğer iktidar partisinin adayına oy vermezseniz belediye başka partiden olursa hizmet alamazsınız ona göre. Tokatlılara şantaj yapıyorlar, siyasi şantaj. Tokatlılar buna geçit verirler mi? Gelmeyecekler. Çünkü artık 22 seneden beri adaletsizlikten, haksızlıktan, ekonomik krizden, yoksulluktan ve rantçı belediyecilikten bıkıp usandılar da onun için ben şimdi onlara diyorum ki elinizde bir malzeme kalmamış. Gittiğiniz zaman ben şunu yapacağım, bunu yapacağım deseniz millet diyor ki ya 22 senedir aklın nerede? Gerçek belediyecilik diyor. Millet diyor ki ya 22 senedir yalan belediyecilik mi yapıyordun? Ahlaklı belediyecilik dese millet gülüyor. Rantçı belediyeciliğin kitabını yazmışsınız yirmi seneden beri. Siz kim ahlaklı belediyecilik kim diyor. Her gittikleri yerde Gazze'yi soruyorlar. İsrail'e halen daha niye ticaret devam ediyor diye soruyorlar. Her gittikleri yerde emekli karşılarına çıkıyor. Memur, işçi, çiftçi karşılarına çıkıyor. Ekonomik krizden, yoksulluktan şikayet ediyor. Anketlerde oylarının eridiğini görüyorlar. Meydanların boş olduğunu görüyorlar. Böyle olunca gelmişler millete siyasi şantaj yapıyorlar. Hayır. Neden hayır? Çünkü bunun ispatı 89 ve 94'te Refah Partili belediyeler belediyeciliğin kitabını yeniden yazdı. Belediye hizmetlerinde çığır açtı. Destan yazdı, tarih yazdı. E o yıllarda iktidarda Refah Partisi mi var? Yok. ANAP vardı, DHP vardı, SHP vardı. Ama Refah Partili belediyeler inanç tekeden süt çıkarır sözünün gerçek olduğunu ispat etti. Şimdi yine aynısı olacak. Bu tehditlere, bu şantajlara, bu hikayelere asla kulak asmayın." diyerek sözlerini bitirdi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker