Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 2018 yılında Akıllı Trafik Kontrol Sistemi ve Kavşak düzenleme çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısında “Tramvay Tokat için şuan bir hayal” demişti. Eroğlu, “Ama hayaller gerçekleşir mi gerçekleşir” diyerek Tokat’a tramvay konusuna açık kapı bırakmıştı.

Başkan Eroğlu’nun açıklamasının üstünden tam 5 yıl geçti. Tokat’ta trafik yoğunluğu özellikle mesai bitimi saatlerinde okulların da dağılmasıyla kilit noktasına gelmesi, önümüzdeki dönem içinde Tokat trafiğine nefes aldıracak bir çözüm noktasında beklentiye dönüştü.

Kentte trafik sorunu sık sık gündeme gelirken çözüm amaçlı bir proje beklentisi de konuşuluyor.

‘TRAMVAY NE YAZIK Kİ HAYAL’ DEMİŞTİ

Tokat’a Hafif Raylı sistem konusunda Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu 2018 yılında yaptığı açıklamada “Hafif Raylı sistem Tokat’a olabilir mi diye baktık. Nüfus sayımız buna yetmiyor. Zira kişi başı günde 25 bin kişi kullanıyor bizim toplu taşıma araçlarımızı. Tramvayın rantabıl olması için günde en az 200 bin yolcudan bahsediliyor. Yani 24 saat olsa 240 bin, 16 saat olsa 160 bin yani her gün 160 bin insanın hafif raylıya binmesi lazım ki rantabıl ve sürdürülebilir olsun. Bizim nüfusumuz ancak o kadar. Çevre illere baktığımızda merkez olarak bizim 3 katı nüfusumuza sahip Sivas’ta yok, Çorum’da yok. Yanı başımızda bir tek Kayseri’de var. Trabzon büyükşehir olmasına rağmen orada yok. Tramvay şuan Tokat için ne yazık ki bir hayal. Ama hayalleri de gerçekleşir mi gerçekleşir. Önümüzdeki yıllarda olabilir” demişti.

Tokat trafiğine çözüm için bir mega proje önümüzdeki dönemde ortaya çıkar mı? Bu sorunun cevabı merak konusu.

Editör: Haber Merkezi