Közlenmiş patlıcanın eşsiz lezzeti, renk renk sebzelerle buluşuyor ve muhteşem bir karışık sebze salatası ortaya çıkıyor! İşte, sofralarınıza lezzet katacak olan bu tarifin detayları...

Közlenmiş Patlıcanlı Karışık Sebze Salatası Tarifi:

Malzemeler:

1 adet büyük yeşil Kaliforniya biberi (350 gr.)
1 adet büyük kırmızı Kaliforniya biberi (350 gr.)
1 adet büyük sarı Kaliforniya biberi (350 gr.)
1 adet büyük patlıcan (500 gr.)
2 diş soyulmamış sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu
125 ml zeytinyağı
Tereyağı
350 gr kalın dilimlenmiş mantar
1 demet taze kekik
250 gr kiraz domates
200 gr mini yeşil kabak
100 gr mini sarı kabak
250 gr brokoli
400 gr yeniden zenelemek
300 gr soyulmuş arpacık soğanı
1 adet uzun pide
Maydanoz
Roka

Yapılışı:

Sarımsakları, patlıcanı ve dörde böldüğünüz biberleri yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Sebzeleri 30 dakika boyunca 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Biberlerin kabuklarını soyun ve kalın dilimler halinde kesin. Patlıcanın ve sarımsağın kabuklarını soyun.
Sarımsakları, patlıcanı, tepsideki sebzelerin suyunu, limon suyunu ve yarısı kadar zeytinyağını bir blenderda çekerek sosu hazırlayın.
Mantarları, taze kekikleri ve kalan zeytinyağını bir tavada soteleyin. Mini sarı ve yeşil kabakları, domatesleri ve brokolileri de soteleyin.
Biberleri ve sebzeleri 100 derecelik fırında yumuşayıncaya kadar 10 dakika daha pişirin. Dörde bölünmüş rezene ve arpacık soğanları da 5-7 dakika soteleyin. Rezene ve soğanları süzerek suyunu ayırın. Patlıcan püresine 2 yemek kaşığı rezene suyu ekleyin.
Pideyi dörde kesin ve her parçayı yatay olarak dilimleyin. Dilimleri yağlanmış bir tavada her iki tarafı da kızartın. Üzerine tüm malzemeleri yerleştirin ve patlıcan püresiyle servis yapın.
Bu eşsiz karışık sebze salatası tarifiyle sofralarınıza hem görsel bir şölen hem de lezzetli bir alternatif sunun! Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar