Balık kokusu evde yemek pişirirken endişe kaynağı olabilir. Ancak kağıtta levrek tarifi ile bu sorunu kolayca aşabilirsiniz. Hem lezzetli hem de kokusuz bir balık yemeği deneyimi için bu tarifi deneyin. İşte kolay ve lezzetli kağıtta levrek tarifi:

Malzemeler:

2 adet levrek fileto
1/2 adet havuç
4 dal brokoli
4 dal karnabahar
3 adet cherry domates
1/2 adet kapya biber
1 adet küçük boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz sirke
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı rezene tohumu
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Yapılışı:

Domates hariç, diğer sebzeleri doğrayın. Havuçları ince, diğer sebzeleri iri parçalar halinde kesin.
Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağda, domates hariç bütün sebzeleri hafifçe soteleyin.
İki büyük parça yağlı kağıt kesin ve sebzeleri eşit olarak iki kağıda bölüştürün. Ortadan ikiye bölünmüş cherry domatesleri de ekleyin.
Sarımsak, kalan zeytinyağı, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın.
Balık filetolarını sebzelerin üzerine yerleştirin ve yağlı kağıdı, içindeki malzemeler hava almayacak şekilde kapatın. Zeytinyağlı karışımı balıkların üzerine gezdirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında veya kısık ateşte kapalı bir tencerede 20 dakika pişirin.

Püf Noktaları:

Balıkları yerleştirdikten sonra yağlı kağıdı sıkı bir şekilde kapatın.
Balıkların pişme süresini iyi ayarlayın, çiğlik gidince yemek hazırdır.

Bu tarif, hem sağlıklı hem de pratik bir akşam yemeği seçeneği olarak mükemmeldir. Kağıtta pişirme yöntemi sayesinde, balık kokusu olmadan harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Deneyin ve bu lezzetli yemeğin tadını çıkarın! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi