Tokat'ın meşhur lezzeti, artık evlerinizde! Ev yapımı çöreklerin en lezzetlilerinden biri olan ve Songül Kaya tarafından sosyal medyada paylaşılan "Yalancı Tokat Çöreği" tarifi, herkes tarafından kolayca yapılabilir ve misafirlerinize sunulabilir bir lezzet. Bu tarif, yoğurt ve cevizin harika uyumuyla, kıyır kıyır bir çörek deneyimi sunuyor. İşte adım adım "Yalancı Tokat Çöreği" yapımı:

Malzemeler:

1 büyük su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı çörekotu
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
3-4 su bardağı un (Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar eklenecek)

Tokat kebabının da vazgeçilmezi pişmiş sarımsağın faydaları bitmiyor! Tokat kebabının da vazgeçilmezi pişmiş sarımsağın faydaları bitmiyor!

Yapılışı:

Hazırlık: Yoğurt, sıvı yağ ve iki yumurtadan birinin tamamını diğerinin ise beyazını bir karıştırma kabına alın. (Yumurtanın sarısını sonra kullanmak üzere ayırın.)
Karışım: Toz şeker ve tuz ekleyip karıştırın. Daha sonra kabartma tozu, karbonat, çörekotu ve iri dövülmüş cevizleri ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Hamurun Hazırlanması: Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesine devam edin.
Şekillendirme: Hamuru merdane ile açın ve istediğiniz şekli verin. Şekillendirilmiş hamuru yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Pişirme: Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Servis: Fırından çıkan çörekleri bir süre dinlendirin ve ardından sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Bu özel "Yalancı Tokat Çöreği" tarifi, özellikle yoğurt ve cevizin lezzetini sevenler için mükemmel bir seçenek. Hem kolay yapımı hem de doyurucu lezzetiyle, her türlü sofrada, özellikle çay saatlerinde, misafirlerinizin favorisi

Muhabir: Burhan Arar