İspanyol basınında yer alan haberlere göre, Liverpool, sezon sonunda Mohamed Salah'ın yerine Arda Güler'i transfer etmek istiyor. Todofichajes'te yer alan habere göre, Liverpool 70 milyon Euro'luk bir teklifle Real Madrid'in kapısını çalarken, Florentino Perez ise 80 milyon Euro'nun üzerindeki teklifleri değerlendirecek.
Haberde, "Arne Slot'un Liverpool'u, Mohamed Salah'ın sezon sonunda kulüpten ayrılacağına kesin gözüyle bakıyor ve onun yerine Real Madrid'de fazla süre alamayan Türk oyuncu Arda Güler'i gözüne kestirmiş durumda." denildi.
Arda'nın Premier Lig'e adaptasyonunun kolay olmayacağı da belirtilen haberde, "Güler sadece yedi maçta forma giydi ve neredeyse her zaman yedek kulübesinde maça başladı.
Ancak Premier Lig fiziksel olarak çok zorlu bir lig ve Liverpool'un çok rekabetçi bir kadrosu var, bu yüzden Türk oyuncu için adaptasyon kolay olmayacak." ifadelerine yer verildi.
"Nihai karar sadece 19 yaşındaki oyuncuya bağlı olacak." denilen haberde, "Oyuncunun çevresine göre Güler şu an için gelen teklifler ne olursa olsun Real Madrid'de kalmaya karar verdi. Ancak gerçek şu ki düzenli olarak oynamamaya devam ederse sezon sonunda fikrini değiştirebilir." ifadelerine de yer verildi.