Genç Sağlık-Sen, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi çalışanlarının promosyon anlaşması konusundaki mağduriyetine dikkat çekiyor. Üniversitenin Haziran 2023'te İş Bankası ile gerçekleştirilen promosyon görüşmeleri sonucunda, personel için belirlenen 20 bin TL'lik promosyon miktarı sendika tarafından yetersiz bulundu. Bu durum, özellikle enflasyonun sürekli arttığı bir ekonomide çalışanların hak ettikleri değeri alamamaları anlamına geliyor.

Sendikanın Adil Çözüm Arayışı

Genç Sağlık-Sen, üniversite yönetimi ve İş Bankası ile yapılan promosyon anlaşmasının yeniden gözden geçirilmesi için harekete geçti. Sendika, adil bir promosyon miktarının belirlenmesi gerektiğini savunarak, çalışanların hak ettikleri ödüllendirilmeyi alması için mücadele ediyor. Bu bağlamda, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi rektörlüğüne resmi bir dilekçe sunuldu ve konunun takipçisi olunacağı vurgulandı.Whatsapp Image 2024 03 27 At 14.34.42 Tokat Haber

Mücadelenin Sürdürülmesi ve Çalışanların Hakları

Genç Sağlık-Sen, üniversite çalışanlarının sesi olmaya devam edecek ve onların haklarını korumak için gereken adımları atmaya kararlı. Eğer mevcut promosyon anlaşmasıyla ilgili memnuniyet verici bir sonuç alınamazsa, sendika anlaşmanın feshedilmesi yönünde harekete geçmeyi planlıyor. Bu önemli konuda, sendika çalışanların yanında yer alarak, onların hak ettikleri değeri almaları için çaba gösterecek.

Muhabir: Burhan Arar