10 Mayıs'ta Güneş'te gözlemlenen şiddetli patlama, 2017'den bu yana geçişte en büyük olay olarak NASA'nın dikkatini çekti. Bu olağanüstü fenomenin, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından bir şekilde detaylandırıldığı kaydedildi.

Jeomanyetik Fırtınaların Etkisi

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, bu patlamanın şiddetli jeomanyetik fırtınaları tetiklediği belirtildi. Bu tür fırtınalar, Dünya'nın manyetik alanıyla Güneş rüzgârları arasındaki iletişimden ayrılır ve elektronik cihazlar, elektrik şebekeleri, GPS ve iletişim sistemleri üzerinde ciddi etkiler yaratabilir.

Amasya’daki Yedikır Baraj Gölü’nde kuraklıktan sular çekildi, balık ölümleri görülmeye başladı Amasya’daki Yedikır Baraj Gölü’nde kuraklıktan sular çekildi, balık ölümleri görülmeye başladı

Tehlikeli Altındaki Global İletişim

NASA'nın raporlarına göre, bu patlamalar radyo frekanslarından uzay araçlarının dağılımıne, hatta astronotların güvenliğine kadar pek çok alanda risk oluşuyor. geçmişteki bir patlamada olduğu gibi, bu tür olaylar Dünya'daki radyo sinyallerini geçici olarak devre dışı bırakma potansiyeline sahiptir.

Muhabir: Murat Onur