Hürriyetçi Eğitim Sen Tokat Şubesi Olağan Genel Kurulu'nda Kurucu İl Başkanı Harun Kablan'ın Ankara’ya tayininin çıkması nedeniyle bayrağı Seyfi Karslı devraldı
Hürriyetçi Eğitim Sen Tokat Şubesi, 23 Eylül 2023 tarihindeki Olağan Kongresini, Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ali İhsan Öztürk ve Samsun 1 ve 2 No'lu Şube Başkanları Gökmen Yayla, İlker İlkin, Ankara 2 Nolu Şube Sekreteri Ertan Özmen, Şube Başkan Yardımcısı Uğur Karaman ile birlikte üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.
Kurucu İl Başkanı Harun Kablan Ankara’ya tayininin çıkması nedeniyle aday olmadı. Üyelerin teveccühü ile bayrağı Seyfi Karslı devraldı.
ADINA KANUN ÇIKAN TEK SENDİKA
Genel Başkan Levent Kuruoğlu, kongredeki konuşmasında: Sendikal örgütlenmeye yüzde 2 baraj getirip Memur-Sen ve Kamu-Sen'i korumayı amaçlayan kanun teklifinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ayrıca, Hürriyetçi Eğitim Sen olarak kamu çalışanlarının hak ve menfaatleri için mücadele etmesi gereken sendikaların her geçen gün üye sayısı artan sendikaları kanun çıkarttırarak engellemeye çalıştığını, sendikal rekabete milletvekillerinin taraf olmaması gerektiğini, bu teklifin gücünü üyelerinden ve eğitim çalışanlarından alan Hürriyetçi Eğitim Sen’i durduramayacağını ve teşkilatlarımız ile üyelerimizin gereken cevabı vereceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirtti.
TEK ADAYLI KONGRENİN BAŞKAN ADAYI İSTİFASINI SUNDU
Kurucu Şube Başkanı Harun Kablan'ın Ankara İli Çankaya İlçesine tayini çıkmasından dolayı şube başkanlığına aday olan Seyfi Karslı konuşması sırasında istifasını sundu. Seyfi Karslı: "Bu sendika ilkeler üzerine kurulmuş bir sendikadır. Bu sendikada ne siyaset ne de adaletsizlik olur. Liyakati esas alan temeller üzerine kurulmuş bir yapıya aday oldum. Eğer ki başkanlık sürem içerisinde bu ilkelerden ödün verir sendikayı, şubemizi yanlış yollara sevk edersem beni sendikadan azletmeniz için sizlere istifamın olduğu tarihsiz dilekçeyi veriyorum" diyerek dilekçeyi Kurucular Kurulu üyesi Ali Uzay Sarı'ya teslim etti.

Editör: Haber Merkezi