SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen ek zam farkı ödemeleri tarihleri netleşti! En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseldi. İşte detaylar...

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 49,25 Ek Zam!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, Bağ-Kur ve SSK emekli maaşları yüzde 11,68 ek zam alarak, memur emeklisi zammı olan yüzde 49,25'e yükseltildi. Bu artışla en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.


SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Beklediği Tarihler!

Bakan Vedat Işıkhan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruya göre, SSK kapsamındaki emeklilerin ek zam fark ödemeleri 6 Şubat'ta, Bağ-Kur kapsamındaki emeklilerin ödemeleri ise 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek.


Emekliler Ödeme Bilgilerini E-Devlet Üzerinden Takip Edebilir!

Emekliler, E-Devlet sistemi üzerinden aylık ödeme bilgilerini kontrol edebilir. Ödeme bilgilerine, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına göre sınıflandırılan 4A, 4B ve 4C aylık ödeme bilgileri ile erişim sağlanabilir.


Temmuz Ayına Kadar Alınacak Maaşlar Nasıl Hesaplanacak?

E-Devlet'te görünen ek ödeme tutarı, zamlı maaşları henüz yansıtmıyor olabilir. Ancak maaşın yüzde 4'ü kadar olan 'ek ödeme' bilgisi görülebilir. Emekliler, bu ek ödeme rakamını 25 ile çarparak Temmuz ayına kadar alacakları yüzde 49,25 oranındaki artışlı maaşlarını hesapl

ayabilirler.


En Düşük Maaş 10 Bin TL'ye Tamamlanacak!

Eğer hesaplanan yeni maaş, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın altındaysa, seyyanen zam uygulanarak maaş 10 bin liraya tamamlanacak. Bu yöntemle emekliler, zam detaylarına kolaylıkla ulaşabilirler.

Muhabir: Murat Onur