2019 yerel seçimlerinde %85,6 gibi olağanüstü bir oy oranıyla Türkiye genelinde en yüksek oyu alarak Delice Belediye Başkanı seçilen Turgut Özdem, AK Parti tarafından 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için yeniden aday olarak gösterilmedi. AK Parti, Kırıkkale ilindeki 8 ilçe ve 2 beldenin yeni belediye başkan adaylarını açıkladı. Bu kapsamda Bahşılı’dan Haydar Gülçimen, Balışeyh’ten Ali Dedelioğlu, Çelebi’den Yaşar Erdemir, Delice’den Yılmaz Uyan, Karakeçili’den Hüseyin Özçelik, Keskin’den Ekmel Cönger, Sulakyurt’tan Seyfettin Çetiner, Yahşihan’dan Ahmet Sungur, Çerikli’den Nuh Şahin ve Hacılar’dan Osman Erdoğan aday olarak belirlendi.

2019 seçimlerinde Delice’de elde ettiği tarihi başarıyla adından söz ettiren Turgut Özdem’in aday gösterilmemesi, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda sürpriz bir gelişme olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaptığı bir ziyarette, Türkiye rekoru kıran Başkan Özdem’i başarısından ötürü tebrik etmişti. Bu gelişme, yerel siyasetteki dinamiklerin ve stratejik kararların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Özdem, yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı görevinde "yapılamaz" denilen hizmetlere imza attığını belirterek, vatandaşın çıkar ve menfaatleri doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

Hiçbir zaman pes etmediğini ifade eden Özdem, "Yeri geldi Delice’nin kangren haline gelmiş bir çok problemine el attık, neşter vurduk. Şehrimizi projeleri hazırladık ve büyük bir kısmını da hayata geçirdik. Engelleri gördük yılmadık, setlerle karşılaştık pes etmedik. Siz iyisini istediniz biz hep mükemmelini yapmaya gayret ettik" dedi.

Editör: Haber Merkezi