Yaklaşık üç yıl önce alınan kararla kayyuma devredilen ve bu süre içerisinde iki defa kayyum değişikliğine gidilen  Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi nihayet çiftçinin beklentisine cevap verdi ve kongre kararını aldı. Dönemi içerisinde 5 milyon üzerinde yatırım yapılarak hizmet vermesi beklenilen  Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi sebebi bugünde belli olmayan bir kararla kayyuma devredilmişti. Ancak, beceriksiz kayyumlar bir türlü kayyum görevini layıkıyla yapamadıklarından dolayı süreç üç yılın üzerine çıktı. 

Kayyum, kayyum görevi yapmaktansa sanki seçilmiş bir yönetim gibi kooperatifi idare etmeye daha doğrusu işletme gibi çalıştırmayı hedefledi. Özellikle ikinci kayyum heyeti görevi başladıkları 2022 yılı şubat ayında yaptıkları açıklamada kısa süreler içerisindeTurhal Pancar Ekicileri Kooperatifinin durumu hakkında bilgi vereceklerini açıklamış, ancak taştan ses çıkmış, kayyumdan ses çıkmamıştı. 

Geçtiğimiz ay alınan kararla 21 ocakta yapılması planlanan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi kongresi son gün hava muhalefeti sebebi ile 5 şubat tarihine ertelenmiş ancak, burada da olması gereken kural dahilinde ikinci kongre tarihinde uyuşmazlık yaşanmaması için 11 şubata ertelenmişti. Bugün yapılacak olan kongreye çiftçinin geçen süre içerisinde ciddi desteğini alan Yalçın Bekler güçlü aday olarak seçimin favorisi durumunda. Gerek geçen süre içerisinde ve gerekse her türlü platformlarda işin sürecini hiç bırakmayan Bekler'in seçimi kazanması için kongre sadece bir formalitenin yerine getirilmesi gibi. Yalçın Bekler'in önceki dönem yaptıkları yeni dönemde yapacaklarının teminatı gibi, hazırladığı sunumda bir göstergesi. 

Editör: Haber Merkezi