2014 ve 2018 yılında yapılan olağan genel kurullarda seçilerek başkanlık yapan Yalçın Bekler, 2024 yılında yapılacak olağan genel kurul için başkan adaylığını duyurmuştu. Seçimin yoğun katılımla devam ettiği Ali Yücel Kapalı Spor salonunda yoğun izdiham yaşanırken aday Yalçın Bekler oyunu kullandı.

Yalçın Bekler 1 katrilyon değerinde tesisi bıraktık demişti

Yalçın Bekler, adaylığını duyurduğu basın toplantısında yaptığı açıklamada; 2014-2020 arası kooperatifte görev yaptığını kooperatifi o dönemki kurla 5 milyon dolar yani 57 milyon lira borçla devrettiğini, yani 5 milyon dolar borçla devraldığı kooperatifi yine 5 milyon dolar borçla devrettiğini ancak bugünkü değeri 1 katrilyon olan tesisleri bıraktığını belirtmişti.

Yaklaşık 70 bin üyesi bulunuyor

Turhal Şeker Fabrikası'nın yüzde 25 ortağı olan, bölgedeki en büyük mısır kurutma tesisi ve et kombine tesislerine sahip olan S. S. Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 70 bine yakın üyesi bulunuyor. Büyük çapta bir ekonomiye sahip olması nedeniyle S. S. Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerine de ilgi büyük oldu.

Üyeler akın akın salona geldi

Kayyum süreciyle geçen çalkantılı bir dönemin ardından bugün ilk kez seçime gidilen kooperatifte üyeler Ali Yücel Spor Salonuna adeta akın etti.

Geniş güvenlik önlemi alındı

Seçimin yapıldığı spor salonunda geniş güvenlik önlemleri alınırken oy kullanımının gerçekleşmesi için sıra sıra kapalı kabinler oluşturuldu. Oy zarflarının sandığa atılması esnasında yığılma yaşanmaması için de polis bariyerleriyle hat oluşturuldu.

Editör: Haber Merkezi