TBMM, enerji ve sağlık sektörlerinde önemli düzenlemeler içeren yeni kanun tekliflerini değerlendirecek. Çalışmalarına 13 Şubat Salı günü başlayacak olan Genel Kurul, özellikle enerji alanında yapılacak düzenlemeleri içeren Maden Kanunu ve diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören teklifleri ele alacak. Teklifler arasında, yerli üretim ve ithal edilen doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına pazarlanması, enerji verimliliğini artırmak amacıyla bakanlık tarafından desteklenecek projeler bulunuyor.

Ayrıca, yenilenebilir enerji üretim santrallerinin denizler, baraj gölleri gibi alanlarda imar planı gerekmeden kurulabilmesi ve olağanüstü hal veya afet bölgesi ilan edilen yerlerde elektrik hizmetlerinin kesintisiz sağlanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi taleplerinin karşılanması gibi düzenlemeler yer alıyor. Bu teklifler, Türkiye'nin enerji sektöründeki verimliliğini artırma ve yenilenebilir enerji kaynaklarına erişimi genişletme hedefleri doğrultusunda önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

SAĞLIKLA İLGİLİ TEKLİF GENEL KURUL GÜNDEMİNE GELECEK

Bu arada enerji alanında düzenlemeler içeren teklifin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini ele alacak.

Bu teklife göre de diş tabipleri, ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecek.

Acil tıp ana dal uzmanları yoğun bakım yan dal, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları da sosyal pediatri yan dal uzmanlığı yapabilecek. Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak.

Öte yandan bu hafta Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan turist rehberliği ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak. Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu toplanacak.

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Editör: Haber Merkezi