Karbonat faydaları içinde ev temizliğine yaptığı katkılar da büyük yer tutar. Karbonat yardımıyla evin her köşesini tertemiz duruma getirebilirsiniz.

Halılarınızda zaman içinde kötü kokular oluşabilir. Bir miktar karbonatı halıya serptikten sonra elektrikli süpürge ile temizlemeniz büyük fark yaratır ve hoş bir koku gelir.
Karbonatı buzdolabına koymanız da temizlik yapmadan bile tüm kötü kokuların gitmesine yardım eder.

Karbonat iyi bir leke çıkarıcıdır
Elbise ya da halılarda oluşan lekelere karbonat sürüp bekletince sorun çözülür. Mutfak tezgahlarını ve kirli banyo lavabolarını karbonatla ovmak iyi bir seçenektir.

Tıkanmış lavaboları açar

Tıkanmış durumda bulunan lavaboya bir su bardağı karbonat döküp 1 bardak sirke eklerseniz ve üstüne 2 litre kaynar su dökerseniz lavabo açılır. Karbonat ve sirke birleşimi böylelikle bir kere daha yararlı olur.

Kireç lekelerinde etkili çözüm

Demlik, çaycı gibi mutfak ürünlerinin iç kısmında oluşan kireçli tabakayı karbonatla temizleyebileceğinizi biliyor musunuz? Bu yöntem sayesinde, çelik ürünlerin içi daha parlak ve temiz olacaktır.
1 paket karbonatı demlik ya da çaycı içine atın ve üzerine sıcak su ekleyerek birkaç dakika kaynatın. Kaynama esnasında kireçler çözülecektir. Son aşamada soğuk suyla iyi şekilde yıkayın ve kurutun.

Editör: Haber Merkezi