Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin (TOGÜ) sevilen ve saygı duyulan eski rektörlerinden Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş, 85 yaşında hayatını kaybetti. Uşak'ın Ulubey ilçesinde 1939 yılında doğan Topbaş, Türkiye'nin eğitim ve bilim dünyasına katkılarıyla tanınan bir isimdi.

Bir Ömür Boyu Eğitime Adanmış Bir Yaşam

Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş, öğretmenlik kariyerine Amasya'nın köylerinde başladıktan sonra, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde yüksek mühendislik unvanı alarak akademik hayata adım attı. Profesörlük unvanını aldıktan sonra Selçuk Üniversitesi'nde kurucu dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulunan Topbaş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yaparak önemli başarılara imza attı.

Topbaş'ın Mirası ve Vefatı

21 Şubat 2024'te hayatını kaybeden Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş'ın vefatı, eğitim ve bilim camiasında büyük üzüntüye yol açtı. Onun liderliğindeki Gaziosmanpaşa Üniversitesi, eğitim ve araştırma alanlarında kaydettiği ilerlemelerle tanındı. Merhumun cenazesi, 22 Şubat Perşembe günü Denizli'de toprağa verilecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi