23 Aralık 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Tokatlı şehidimiz Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın, Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyündeki baba evinin fiziki durumu gündeme damga vurmuştu. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla harekete geçldi.

Yeniden İnşa Süreci Başladı

Şehit Yasin Karaca'nın baba evi, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yeniden inşa edilmek üzere boşaltıldı ve yıkım işlemleri başlatıldı. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen yeni evin, aileye teslim edilerek acılarını bir nebze olsun hafifletmesi amaçlanıyor.

Milletin Yüreğindeki Ateş Düşmüştü

23 Aralık'ta yaşanan terör saldırısında şehit düşen 6 kahramanımızın ardından, Türk bayrakları şehitlerimizin evlerine asıldı. Bu acı olay, sadece şehit ailelerinin değil, milyonların yüreğini dağladı. Devletin, şehit ailelerine yönelik bu hassas ve hızlı hareketi, milletin birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdi.

Milyonları duygulandırmıştı

Irak'ın kuzeyinde teröristlerin hain saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın, komutanıyla çektiği görüntüleri milyonlar gözyaşları ile izledi. Şehidimizin yanındaki komutanına "Yolumuz ne yolu komutanım?" diye sorduğu, yanındaki askerin "Şehitlik yolu" diye cevap verdiği, Karaca'nın "Kızıl Elma'ya kadar devam komutanım" dediği görüldü.

Şehidimizi son yolculuğuna binler uğurladı

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın cenazesi 26 Aralık'ta toprağa verildi -Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca,  Tokat'ın Almus ilçesinde son yolculuğuna binler uğurlandı

Editör: Haber Merkezi