Uludağ Üniversitesi Fiziksel tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Leyla Altan'ın, hacamat tedavisiyle ilgili X hesabında yaptığı paylaşım yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

Uludağ Üniversitesi Fiziksel tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Leyla Altan, X hesabından hacamat tedavisine karşıt bir görüş paylaştı. Prof. Altan, hacamatın bir tedavi olmadığını söylediği paylaşım X'te gündem oldu.

'Hacamat tedavi değildir' dedi

Prof. Dr. Leyla Altan paylaşımında "Hacamat bir tedavi değildir! Ruhani bir ayindir! Kan akıtmak hiç bir hastalığı tedavi etmez!! Son gördüğüm hacamat sonrası septik artrit hastası sonrası tekrar yazma gereği gördüm.. tekrar tekrar yazacağım: HACAMAT TEDAVİ DEĞİLDİR" dedi. Altan paylaşımında septik artrit durumuna dikkat çekti.

Savunan da var karşı çıkan da

Bu paylaşımın ardından çok sayıda yorum alan Altan'a katılanlar da oldu hacamat yaptırıp faydasını gördüğünü savunanlarda oldu. Bir takipçi ' Sağlık Bakanı neden buna izin veriyor? diye sorarken alternatif tıp uygulamalarının desteklenmesi gerektiğini savunan da oldu.

Septik Artrit nedir?

Septik Artrit mikropların eklem içindeki sıvıya yerleşip, orada çoğalıp, eklemi oluşturan yapıları yıkıma uğratması durumudur. Bazen mikropların eklem sıvısında tespit edilemediği ve indirekt yolla eklemde iltihaba yol açtığı durumlar da olabilir ama o zaman bu durumun ismi farklıdır ve “reaktif artrit” denir.

Hacamat Nedir?

Hacamat kan üretimiyle görevli organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandıracak mekanizmaları tetikleyerek ağrıları giderir, hastalıkları önleyici mekanizmaları uyarır. Kas-iskelet sistemi hastalıklarına bağlı ağrıların tedavisinde kullanılabilir.

Editör: Haber Merkezi