Mübarek Ramazan ayı, birliğin, beraberliğin ve paylaşmanın simgesi olan Ramazan pideleri ile sofralarımızı süslüyor. Türkiye'nin dört bir yanında fırınlar, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte pide yapımına hız verdi. İslam aleminin sabırsızlıkla beklediği Ramazan pidesi fiyatları, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı tarafından açıklandı.

İstanbul ve Ankara'da Pide Fiyatları

Başkent Ankara ve metropol İstanbul'da, Ramazan pidelerinin fiyatları şu şekilde belirlendi: 250 gram pide 15 TL, 300 gram pide 18 TL olarak tüketicilere sunulacak. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde ise, 330 gram pide 20 TL, 500 gram pide 30 TL fiyat etiketiyle raflarda yerini alacak.

İzmir ve Antalya Fiyatları

Ege'nin incisi İzmir'de ve Akdeniz'in gözdesi Antalya'da da pide fiyatları dikkat çekiyor. İzmir'de 300 gram pide 18 TL'ye, Antalya'da ise 250 gram pide 15 TL'ye satılacak. Türkiye genelinde ise fiyatlar 60 TL'yi geçmeyecek.

Geçmiş Yıllara Göre Fiyat Artışı

Ramazan pidelerinin fiyatları her yıl olduğu gibi bu yıl da merak konusu oldu. 2023 yılında 300 gram pide 10 TL iken, 2022'de 330 gram pide 6 TL, 2021'de ise 365 gram pide 4 TL'den satılmıştı. Fiyatlardaki bu artış, maliyetlerin ve yaşam maliyetinin yükselmesiyle ilişkilendiriliyor.

Tokat'ta Beklenen Fiyat Açıklaması

Türkiye'nin her köşesinde Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pideler için fiyatlar belirlenirken, Tokat'ta da gözler fiyat açıklamasına çevrildi. İstanbul ve diğer büyük şehirlerdeki fiyatlar açıklanırken, Tokat'ta da vatandaşlar bu lezzetin fiyatını merak ediyor. Tokat Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Yurtbay'ın Ramazan pidesi fiyatlarını çarşamba günü açıklaması bekleniyor.

Muhabir: Murat Onur