Ulaştırma Bakan Yardımcısı Enver İskurt, yılın son gününde yaptığı bir paylaşımla gündeme oturdu. Kendi kullandığı uçakla Tokat Havalimanı'na yaptığı ziyaret, sosyal medyada ve siyasi kulislerde geniş yankı buldu. Ancak bu uçuş, sadece bir ziyaretten çok daha fazlasını gündeme taşıdı.

CHP'den Sert Sorular: İskurt Uçuş Lisansına Nasıl Sahip?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuyu TBMM'nin gündemine taşıyan isim oldu. Karasu, Bakan Yardımcısı İskurt'un pilotaj eğitimi alıp almadığını sorgulayan bir dizi soru önergesi verdi. İskurt'un özgeçmişinde bu tür bir eğitime dair bir bilginin yer almaması, konunun daha da merak edilmesine neden oldu.

Eğitim ve Ayrıcalık İddiaları

Karasu, İskurt'un eğitim alıp almadığını, eğitim için ödenen ücret ve bu eğitimin nerede alındığına dair detayları sordu. Ayrıca, Bakan Yardımcısı'nın DHMİ ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gibi önemli kurumlarla olan ilişkisinin bu süreçte bir "ayrıcalık" yaratıp yaratmadığı sorusunu da gündeme getirdi.

Tokat Ziyareti ve Ötesi

İskurt'un Tokat Havalimanı'na yaptığı ziyaret, pilotaj eğitimi ve bu eğitimin finansal boyutlarıyla ilgili soruları da beraberinde getirdi. CHP'li Karasu, gençlerin yüksek maliyetlerle alabildiği bu eğitimi İskurt'un nasıl aldığını, eğitimin maliyetini ve bu süreçte herhangi bir makam aracının kullanılıp kullanılmadığını sorguluyor.

Kaynak: Airport 

Editör: Haber Merkezi