Belediye binasına borç afişi asılmıştı

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl göreve geldiğinde belediyenin borç tablosunu afiş olarak belediye binasına astırmıştı. Erbaa Belediyesi'nin son borç durumu hakkında açıklama yapılmaması halk arasında açıklanması yönünde beklentiyi arttırırken konuyu Erbaa'nın AK Parti Erbaa Belediye Başkan Adayı Ömer Çetin de gündeme getirdi. 

AK Parti'nin Erbaa Belediye Başkan adayı Ömer Çetin, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, adaylık sürecini ve Erbaa Belediyesi'nin borç durumunu değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ve yerel teşkilat ile vatandaşların olumlu görüşleri üzerine aday olarak belirlenen Çetin, eğitim camiasından gelen ilk belediye başkan adayı olmanın verdiği sürpriz etkiyi vurguladı.

Erbaa Belediyesi'nin Borç Bilgisi Merak Ediliyor

Çetin, Erbaa Belediyesi'nin borç durumunun ne kadar olduğunun henüz açıklanmamış olmasının, Erbaalılar tarafından merakla beklenen bir konu olduğunu ifade etti. Çetin, "Erbalılar borcu görmek istiyor. Borç listemizi asın, biz de borç listemizi görelim. Bu ayıp değil borç alabilirsin. Borç yiğidin kamçısıdır. Borç alabiliriz. Aldığım borcu nereye harcadın, ne yaptın? Bunlar da açıklarsanız biz borcu kabul ederiz. Zaten borcu yüklenmeye geliyoruz zaten. Bizim bununla ilgili bakış açımız net. Borcu söyleyin onu da biz onda biz yatıracağız diyoruz, onu da biliyoruz onunla ilgili. Onun için biz göreve geldiğimizde bu konuda kesinlikle şeffaf olacak. Toplantılarımızı gerekirse online yapacağız. Herkes meclis toplantılarının gerekirse haberdar olacak" dedi.

Köpek Maması Alım İhalesi Eleştirisi

Çetin, Erbaa Belediyesi'nin köpek maması alım ihalesiyle ilgili ortaya atılan iddiaların medyada geniş yer bulmasının, belediyenin mali durumunu ve yönetimin şeffaflığını olumsuz etkilediğini belirtti. Kamuoyunun bu tür harcamalar hakkında şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, "100 tonluk köpek mamasıyla Twitter'da gündem olmak, belediyenin asıl gündemi olan borç durumunun gölgede kalmasına neden oldu. Bununla ilgili bir açıklamayı öyle zannediyorum ki başkanımız yapacaktır" diye konuştu

 

Editör: Haber Merkezi